lördag 7 februari 2015

Nu krävs en bragdvändning


Ska Sverige kunna vända 0-2-underläget i Fed Cup-matchen mot Schweiz? Det skulle i så fall vara en större bedrift än då laget för två år sedan vände 0-2 borta mot Argentina. Varför? Jo, Schweiz har ett bättre lag än det sydamerikanskorna ställde upp med för två år sedan.
Hör här Sverigeettan Johanna Larsson och förbundskapten Lars-Anders Wahlgren om dagens matcher och söndagens upplösning.
Dagens utlovade Duell då?
Sorry, premiären är uppskjuten till i morgon och förklaringen får du i slutet av det här inslaget:

Peterson föll i singeldebut


Vad är det som håller på att hända här?
Säkert var det många i Helsingborg Arena som ställde sig frågan då 19-åriga Rebecca Peterson stormade fram till 4-0 i sin singeldebut i Fed Cup.
Visst bjöd schweiziska ettan Timea Bacsinszky så långt på en hel del poäng men att i en debut spela så offensivt och stadigt som Peterson gjorde i inledningen är mycket imponerande.
Peterson är rankad 222, Bacsinszky ligger 36:a och har inlett året med en WTA-final och segrar mot bland andra världsfyran Petra Kvitova och 16-rankade Jelena Jankovic.
Efter drömstarten blev Peterson passiv. Hon servade visserligen för första set vid 5-3 och hade setboll vid 5-4 men hamnade ofta för långt bak i banan och Bacsinszky fick allt större kontroll i bollduellerna.7-6, 6-0 till Bacsinszky och så här tyckte Rebecca om sin singeldebut:

Bergqvists vinnarskalle ska visa sig även på tennisbanan


Tidigare friidrottsstjärnan Kajsa Bergqvist gör comeback i sommar. Men nej, då handlar det inte om friidrott utan om tennis.
För Challenge avslöjar Bergqvist sin satsning och berättar om planerna på att börja tävla.
Under sin makalösa höjdhoppskarriär bjöd Bergqvist åskådarna och tv-tittarna på mängder av högtidsstunder och andlös spänning.
Förmågan att trollbinda finns kvar.
I dag höll hon en fascinerande, gripande och underhållande föreläsning som gav oss åhörare en inblick i hur en VINNARSKALLE ser ut.
Fortfarande rätt omtumlad efter föreläsningen fick jag en intervju med Kajsa Bergqvist: