tisdag 29 mars 2016

Wilander och stjärnskottet bryter efter bara åtta dagar

Challenge 21 mars Läs artikeln här
Samarbetet mellan Mats Wilander och amerikanska stjärnskottet Madison Keys är över – efter bara åtta dagar!
För bara en liten stund sedan lämnade Wilander beskedet till Challenge:
- Vi har avslutat vårt samarbete och jag är på väg hem.
Den forne världsettan vill inte berätta vad som ligger bakom det plötsliga uppbrottet som förvånar eftersom 21-åriga Keys efter sin motiga säsongsupptakt fått ett lyft med Wilander som coach.
Amerikanskan har inte tappat ett set på sina tre matcher fram till kvartsfinal i den stjärnspäckade WTA-turneringen i Miami.
Häromdagen tog hon mot världsnian Roberta Vinci sin första seger mot en topptiospelare på drygt ett år. I onsdagens kvartsfinal möter Keys  tyska världstrean Angelique Kerber som i början på året skrällde då hon finalbesegrade Serena Williams i finalen i Australian Open.
Det var så sent som förra måndagen Challenge avslöjade att Wilander skulle börja coacha Keys – en nyhet som fick mycket stor uppmärksamhet även internationellt. De två hade då haft en 1.5 veckas lång provperiod för att se om det fanns förutsättningar att gå vidare.
Challenge 28 mars Läs här
Den sjufaldige Grand Slam-segraren är ett stort och respekterat namn i tennisvärlden och med sin analytiska förmåga och taktiska skicklighet verkade han vara precis den person Keys behöver för att ta sig in bland de allra främsta. Hon slår hårdare än de flesta men saknar variation i spelet och det var just en av detaljerna Wilander ville fokusera mest på.
Han gjorde redan från början klart att han inte var intresserad av ett heltidsjobb med Keys. Wilander ägnar mycket tid åt sitt eget framgångsrika projekt Wilander on Wheels och är också uppskattad expertkommentator på Eurosport.
Efter turneringen i Miami var det tänkt att Wilander och Keys skulle bestämma hur det fortsatta samarbetet skulle läggas upp.
Nu är det över.
– Vi slutade jobba i morse (läs tisdagsmorgonen, min anmärkning) meddelar Mats.
**
Apropå Wilander: Under Kings of Tennis gästade han podden Tack Sverige och pratade då med Anton Edman om bland annat Sjarapovas dopning.
Du hör det här:
Acast: http://aca.st/ca12984 kommentarer:

 1. Kan inte Wilander träna någon av bröderna Ymer? De verkar behöva lite hjälp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Woopi!
   I mina ögon har både Elias och Mikael mycket bra coacher.
   Wilander vill inte ha några heltidsuppdrag och unga killar som Elias och Mikael behöver ha någon som är med dem i stort sett hela tiden för att fortsätta utvecklas. Mvh Jonas

   Radera
 2. Wilander har ju i stort sett sagt att han skiter fullständigt i Svensk Tennis och att han inte är intresserad av Sverige. Men det var kanske helt fel noterat av journalisten som intervjuade honom?
  Man vill hoppas på det!

  SvaraRadera