onsdag 8 juni 2016

Svenskduon är mycket nära säkra en plats i Wimbledon



Mycket står på spel i Rosmalen för "Bruno" och "Sillen"
En Wimbledon-biljett ligger denna vecka i potten för dubbelparet Johan Brunström och Andreas Siljeström.
Rankningen på måndag avgör vilka dubbelpar som direktkvalificerar sig till årets tredje Grand Slam-turnering. Brunström är 70 och Siljeström 76 på senaste listan – rankning 146 alltså.
– Jag tror att cutten kommer ligga 130-135, säger Brunström. 
Svenskduon vann i dag sin första match i ATP-turneringen i holländska Rosmalen där australiensarna Bernard Tomic/Matt Reid besegrades med 10-3 i matchtiebreak.
I torsdagens kvartsfinal väntar tredeseedade Raven Klaasen/Dominic Inglot.

ITF köpte hennes version - Sjarapova ska vara helnöjd


Kan göra comeback 25 januari 2018 - om nu inte CAS...
Hon borde ha blivit avstängd i fyra år.
Men klarade sig undan med bara två år.
Att Maria Sjarapova ändå tänker överklaga Internationella tennisförbundets (ITF) dom skulle i den bästa av världar ha varit både anmärkningsvärt och meningslöst.
Men tyvärr, Court Of Arbitration (CAS) har vid flera tidigare tillfällen och med mycket luddiga motiveringar upphävt dopningsdomar från ITF och jag befarar att sista ordet inte är sagt i denna affär.
Sjarapova grundar sin överklagan på att ITF efter sin utredning slår fast att hon inte medvetet tagit meldonium som är förbjudet sedan årsskiftet.
Jag kan inte acceptera en orättvis hård tvåårsavstängning”, skriver Sjarapova på Facebook.
Nu är saken den att Sjarapova klarade sig undan med två år just eftersom hon enligt ITF inte dopat sig medvetet. Om ITF ansett att hon gjort det skulle den femfaldiga Grand Slam-segraren ha stängts av i fyra år.
Så skulle det ha blivit om reglerna följts. Sjarapova har själv berättat att hon använt meldonium i tio år, preparatet har funnits på Wadas varningslista i flera år och är sedan årsskiftet förbjudet. Glasklart. Punkt slut.
Nu köpte ITF Sjarapovas förklaring att hon inte visste att meldonium förbjudits. Tänk er en doldis få halverat straff efter en sådan förklaring. Nej, just det – otänkbart.
Att jag ändå tycker att ITF med sin dom räddar tennisens heder beror enbart på att det faktiskt fanns långt värre tänkbara alternativ när det gäller en av sportens mest lysande stjärnor.
Det fanns farhågor att ryskan skulle klara sig undan med bara ett par månaders avstängning - ett skräckscenario som om det skulle ha blivit verklighet hade åsamkat sporten mycket stor skada under lång tid.
Därför kan alla som månar mer om sportens än om en fuskares anseende nu andas ut.
Åtminstone till dess CAS sagt sitt.



Sveriges bäste dubbelspelare tillbaka med en ny partner


Ser till att svensk herrtennis är med i Wimbledon
Robert Lindstedt är tillbaka på banan.
Med ny partner.
Och som segrare.
– Sjukt skönt att vinna i comebacken. Jag var rent av lycklig efter segern, säger Lindstedt till Challenge.
Det var på träning under ATP-turneringen i Istanbul sista veckan i april som den 39-årige dubbelspecialisten skadade fästet till ett revben. Lindstedt och britten Dominic Inglot tvingades lämna wo i kvartsfinalen och svensken var inte återställd till Franska mästerskapet där hans imponerande svit på 35 raka Grand Slam-turneringar bröts.
Lindstedt -rankad 30 - gör denna vecka comeback på gräset i ATP-turneringen i Stuttgart men inte med Inglot vid sin sida. Där finns istället 28-årige och 194 centimeter långe australiern Sam Groth, 97:a på listan där han i början av förra säsongen låg 24:a vilket är hans bästa placering i karriären.
Paret inledde med seger i raka set mot kroatiska duon Marin Cilic/Antonio Sancic och möter i kvarten bröderna Mike och Bob Bryan.
Snacka om värdemätare för det helt nykomponerade svensk-australiska paret som kommer att spela Wimbledon ihop.
Då är svensk herrtennis alltså garanterat representation i den turnering som av många hålls som den finaste i Grand Slam-kvartetten. Det nyligen avslutade Franska mästerskapet var första Grand Slam-turnering sedan Australian Open 1980 utan svensk deltagande på herrsidan.