måndag 3 oktober 2016

Björn Borg-intervjun i repris och så några tankar kring hur olika en artikel kan uppfattas


Beskriver Challenge svensk tennis i för positiva ordalag?
Eller finns där oftast en negativ ton?
Kom att reflektera över det då en av Challenge läsare för några veckor sedan skrev:
”Du är otrolig som kan hitta så mycket ljus i detta svenska tennismörker”.
Mitt svar: ”Haha, kan du inte säga det till tennisstyret och till en del av förbundets personal som i stort alltid påstår precis det motsatta om mina inlägg”.
Det finns självklart inget facit på vad som är positivt respektive negativt utan ofta beror skillnaden i reaktion på vem som är mottagare.
Till exempel meningen: ”Förbundsstyrelsen ska naturligtvis inte lägga fram förslag om höjda medlemsavgifter utan att först att ha talat om vad pengarna ska användas till och utan att ha förankrat förslaget i regionerna”.
Eftersom det var precis vad som skedde tidigare i år känner sig förbundsstyrelsen träffad av negativ kritik medan de som håller med mig i sakfrågan tycker att artikeln är positiv.
I mina ögon är det bra för svensk herrtennis att överhuvudtaget bli omskriven i en tid då resultaten inte är av slaget att tidningar, radio och tv visar sporten något intresse att tala om.
Davis Cup-kvalet mot Nederländerna i Båstad för några veckor sedan är ett typexempel. Bloggar och hemsidor som följer tennisen var enda källor där tennisälskarna kunde få mer än den ytterst knapphändiga information som gavs i media.
Innehållet på Challenge utgörs till runt 90 procent av objektiva artiklar om händelser i svensk och internationell tennis. Ytterligare sex, sju procent berättar om olika satsningar som görs och resterande procent handlar om kritiskt granskande journalistik.
Att denna ibland leder fram till artiklar eller inslag som kritiserar saker som till exempel Svenska tennisförbundet gör eller inte gör är ofrånkomligt.
Bara den som värnar mer om sig själv och sina egna intressen än om svensk tennis i stort mår illa av kritik eller synpunkter om vad som borde kunna göras bättre.
Att säga att man har högt i tak är en sak. Att ha högt i tak är något helt annat.

*
Ja, det där var en liten avstickare från det jag brukar skriva och ändå inne  på avstickarspåret: normalt ligger den senaste veckans mest lästa artiklar i spalten till höger men i dag finns där de artiklar/inslag som varit mest lästa/sedda sedan Challenge drog igång 19 januari 2015. Att intervjun med Björn Borg toppar är föga förvånande, den svenske tennislegendaren bjöd verkligen på sig själv. Intervjun gjordes i somras, ett antal av Challenge läsare har skrivit och sagt att de missade intervjun och inte hittar den på bloggen. Men nu ligger den där, högst på läsartoppen.