torsdag 28 januari 2016

Roger Federer slapp i alla fall karriärens värsta överhalning

Klar för sin sjätte final i Australian Open
6-1, 6-2 på 54 minuter.
Novak Djokovic var på väg att framställa tidernas främste spelare som en dussinlirare.
Men sedan kunde Roger Federer se till att det blev i alla fall LITE match av semifinalen i Australian Open.
Den 28-årige serben svarade i två set för en i det närmaste felfri insats på Rod Laver Arena. Han spelade i så högt uppdrivet tempo och hade så bra längd att 34-årige Federer helt enkelt inte hängde med i svängarna.
Schweizaren försökte hålla sin position på baslinjen eller en bit in i banan men följden blev bara att han inte hann förbereda slagen utan radade upp missar.
I de två första seten var klasskillnaden så stor att applåderna Federer fick främst var av det där artiga och värmande slaget som hans motståndare möttes av under åren då Federer var som bäst och gjorde som han ville med konkurrenterna.
Att Federers serve inte fungerade gjorde att han inte ens i egen serve kunde hålla jämna steg med Djokovic. Efter två set hade Federer en förstaserveprocent på 54 och han vann bara fem av 19 poäng på sin andraserve.
I tredje blev Djokovic lite passiv vilket gav Federer tid och utrymme att skapa egna poäng.
Breaket fram till 4-2 utlöste ett ovationsartat jubel på arenan och likadant lät det då världstrean tog tredje set.
Men nej, han kunde ändå inte ruska om Djokovic – 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 – som tagit hälften av sina tio Grand Slam-titlar just på Melbourne Park.
Ingen tror väl annat än att det blir en sjätte titel på söndag mot Andy Murray eller Milos Raonic.


3 kommentarer:

 1. Det är bara att lyfta på hatten för Djokovic. Till och med ett hängivet Nadalfan som jag kan inte säga annat än att Novak är den spelmässigt överlägset bästa spelaren som någonsin gått i ett par tennisskor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Känns som om bara Wawrinka på topp har chans mot Djokovic. Spelare som Del Potro och Söderling saknas och behövs eftersom de kan spela en match på i stort sätt egna villkor. Kommer du att återuppta bloggen en vacker dag Henrik?

   Radera
 2. Ja, i alla fall i Grand Slam-sammanhang. Jag tror att Djokovic äntligen plockar hem RG i år. Han har låtit nervositeten stoppa honom i två raka finaler, nu måste han ha lärt av sina misstag. del Potro är väldigt saknad, men jag tror att spelare som Raonic, Kyrgios och Zverev kan fylla hans tomrum. Och Borna Coric känns ju som en av de främsta arvtagarna till Djokovic. Men det är ju en annan diskussion. :) Nej, bloggen är ett avslutat kapitel, men kul att du frågar! Vill så klart att den ska vara saknad. :)

  SvaraRadera