lördag 27 februari 2016

Söderlings öde bör hjälpa Ymer att skynda långsamt

Challenge i tisdags
Inget talar för att Elias Ymer ska kunna spela nästa helgs Davis Cup-match mot Ryssland.
Det känns faktiskt skönt på ett sätt. Men missförstå inte. Det är klart att Sveriges annars mikroskopiska chans varit LITE större med den överlägsne Sverigeettan i laget - om han varit fulltränad och redo för bäst av fem set.
Men även om Ymer nu i och för sig är frisk efter influensan som däckat honom har han inte mer än börjat jogga.
Planen är att 19-åringen från Skara ska öka träningsmängden successivt men sker det i för snabb takt finns risk för bakslag som skulle innebära att han blir borta ännu längre.
Inte minst Robin Söderlings olyckliga öde borde fungera som varningssignal för alla spelare . Det är naturligtvis fullt möjligt att Robins kropp hade tagit mycket stryk även han diagnosticerats med körtelfeber tidigare än vad som var fallet men förmodligen hade utvecklingen sett annorlunda ut om han bättre lyssnat på sin kropp.
Även om det är stor skillnad på körtelfeber och influensa handlar det ändå i båda fallen om att låta tiden ha sin gång.
Det finns därför ingen anledning för Elias Ymer att med DC-matchen för ögonen försöka påskynda processen och jag hoppas att han inte tar minsta risk i hopp om att bli spelklar till på fredag.
**
DC-laget reser till Kazan i morgon och tänkta singelspelarna Isak Arvidsson och Daniel Windahl samt reserven Markus Eriksson kommer direkt från ett fem dagar långt träningsläger i Växjö där fokus legat på att få killarna att våga spela aggressivt. Oavsett vilka två som får förtroendet är de flera nummer mindre än sina ryska motståndare och svenskarnas lilla chans ligger i att de tar risker. Det är bära eller brista som gäller och det talar för att just Isak och Daniel får förtroende. Visst, skulle Markus vara klart bättre än sina lagkompisar på nästa veckas träningar kan det bli ett byte vid torsdagens lottning men att Eriksson spelat krampaktigt defensivt i några av sina senaste DC-singlar ligger honom i fatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar