onsdag 9 mars 2016

Ymer övertygade i comeback

Tog årets första seger i en huvudturnering

Efter en månads tävlingsuppehåll gjorde Elias Ymer i dag comeback.
Med 6-2, 6-3 mot Alexandr Nedvovyesov spelade sig den 19-årige Sverigeettan fram till andra omgången i RC Hotel Open.
Hemmafavoriten styrde spelet och utnyttjade skickligt hela banan vilket gjorde att den 193 centimeter långe kazakstanens otymplighet blev nästan genant tydlig. Attt Nedvovyesov den gångna helgen spelade både singel och dubbel i Davis Cup-matchen mot Serbien bidrog säkert till att han hade nära nog noll spring i benen.
Men det förtar definitivt inget segern för hemmafavoriten som själv kom till spel med allt annat än perfekta förutsättningar.
•En månad utan match sätter ofta negativa spår på spelarna och för en del tar det flera turneringar att komma in i matchrytmen. Ymer visade ingen som helst rostighet.
•Han hade fram till idag inte vunnit en match i en huvudturnering under säsongen vilket självklart kan skapa både press och oro och inte minst då på hemmaplan. Men nej, det syntes inte några sådana tecken hos Elias då han tog sin första seger på svensk mark sedan DC-matchen mot Österrike i mars förra året.
I andra omgången väntar tuffare motstånd för Elias och det i form av franske kvalspelaren Constant Lestienne. Han har ett långt bättre försvarsspel än Nedvovyesov och är betydligt mer allroundkunnig. Upplagt för en lång match som också ger ett kvitto på Elias Ymers fysiska status efter influensan. De två har mötts en gång tidigare, i semifinalen i en svensk Future 2013 då Elias vann i raka set.
Efter Elias seger i dag träffade Torbjörn Dencker och jag honom. Du ser intervjun här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar