onsdag 20 april 2016

Där resultat och elit är fult skapas inte några stjärnorTre timmar organiserad träning i veckan och ingen fokusering på resultat.
Det var två av många förslag för utformningen av klubbens framtida barnverksamhet som Salk-ledningen ikväll presenterade för medlemarna.
Några av dessa hade invändningar på någon punkt men av allt att döma föreföll flertalet nöjda med förslagen.
Satt själv under de runt två timmarna och funderade över ett par saker:
•Vad tror vuxenvärlden är fördelen med att överbeskydda barn upp till 12 år– att barnen då kommer att klara motgångar när de är 13?
•Vilka studier ger belägg för att dagens och framtidens generation barn inte klarar vad alla tidigare generationers barn klarat – att inte bara ta förluster utan också se resultatet på pränt i till exempel klubbtidningen?
Efter medlemsmötet träffade Challenge Salk:s sportchef Johan Porsborn som av naturliga skäl är mer positiv till det föreslagna konceptet.

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med Johan. Detta koncept kommer garanterat att förbättra läget inom svensk tennis eftersom att fler spelare ges chansen att utöva idrotten och själva få bestämma över sin satsning. Här utgår man ifrån barnens ambitioner, inte förälderns eller tränarens vilket egentligen borde vara självklart eftersom att den egna drivkriften är en avgörande faktor för att lyckas inom all idrott. Det verkar som att Arnesen är lite konservativ här eftersom att han hela tiden påpekar att de gamla traditionella sätten är så mycket bättre. Men vad har egentligen matchresultat i unga åldrar för betydelse? När är det man ska vara som bäst, vid 10- eller 25-års ålder? Det viktiga är att lägga en bra grund för framtiden genom att främst fokusera på spelarens utveckling. Att förstärka obetydliga resultat skulle endast leda att tappar suget och slutar spela vid motgångar vilket på sikt skulle få en negativ effekt på svensk tennis. Det är bra att kloka personer som Johan börjar inse detta. Tyvärr lever vissa kvar i sina egna gamla principer om ungdomssatsning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag hoppas att den nya modellen med tre-timmar-träning-i-veckan kommer att ge lika stora framgångar som svensk tennis hade då spelarna tränade efter de gamla principerna. Sporten har kanske ändrats så radikalt att de gamla principerna inte alls fungerar längre. Ja, utomlands gör de i och för sig det men Sverige avviker kanske. Hur som helst, vi håller tummarna och hoppas på det bästa. Mvh Jonas

      Radera