söndag 24 april 2016

Ymers vändning i kvalfinalen var både stark och stärkande


Kan nu ta årets första seger på ATP-touren
Italienske veteranen Paolo Lorenzi blir Elias Ymers motståndare i ATP-turneringen i Estoril.
Den 20-årige Sverigeettan kvalade in i dag då han besegrade Franko Skugor med 4-6, 6-1, 6-4 – en skön revansch för förlusten då de tidigare i år möttes i kvalfinal i Marocko.
Ymer var starkast på de viktigaste poängen. Räddade tolv av de 13 breakbollar han hade emot sig och förvaltade själv tre av sju genombrottsmöjligheter. Att Elias åter vände 0-1 i set – han gjorde det nyligen även mot Gastao Elias i Challengern i Barletta – är inte bara ett styrkebesked utan lär också stärka honom ytterligare i matcher där han hamnar i underläge.
14 år äldre Lorenzi är en av tenniscirkusens många habila yrkesmän som år efter år harvar på utan att någon utanför den trängre kretsen lägger märke till dem förutom vid några enstaka tillfällen.
Lorenzis höjdpunkt så här långt kom då han för två år sedan gick till final i Sao Paulo på favoritunderlaget grus. Han har tagit 17 titlar på Challengertouren, har förlorat samtliga elva matcher mot topptiospelare, är rankad 52 – som bäst 49 - och har frånsett några enstaka veckor inte varit utanför topp 100 under de senaste fyra säsongerna.
En mycket bra värdemätare för Elias Ymer som egentligen skulle ha haft en träningsvecka men kände sig i så bra form att han och coachduon Dan Eklund/Fredrik Rosengren bestämde sig för att lägga in Estoril-kvalet i schemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar