lördag 5 mars 2016

Svensk tennis senaste hopp bland hemmasegrarna idag

"Dodi" vidare på hemmaplan
Hälften av de tolv startande svenskarna är vidare till andra omgången i kvalet till RC Hotel Open – nästa veckas Challenger i Jönköping.
Bland segrarna hittar vi bland andra svensk tennis senaste tillskott: 18-årige Dragos ”Dodi” Madaras som blev svensk medborgare 28 januari i år.
I andra kvalrundan ställs han mot förstaseedade fransmannen Constant Lestienne som är 23 år och rankad 251.
På papperet är det självklart en övermäktig uppgift för Madaras men kanske kan hemmaplan hjälpa honom, Milos Sekulic, Christoffer Solberg, Carl Söderlund, Patrik Rosenholm och Fred Simonsson som också är klara för andra omgången.
Att vi hittar sex svenskar där är förstås mycket glädjande men vi ska inte dra för höga växlar på det inför fortsättningen – fyra av dem gick vidare efter seger mot en landsman. I andra omgången blir det inget svenskmöte.
**
Sveriges Davis Cup-lag tvingas kvala för fjärde året i följd. Efter sju raka segrar fick Robert Lindstedt/Johan Brunström nollan spräckt i dagens dubbel borta mot Ryssland. Evgeny Donskoy/Konstantin Kravchuck vann i raka set. För Daniel Windahl och Isak Arvidsson blir söndagens singelspel ändå inte betydelselöst utan ett bra genrep inför Challengern i Jönköping.
**
Pojkfinalen i Kungens Kanna bjöd på högkvalitativt spel i första set och i slutet av andra. Andraseedade polacken Dawid Taczala infriade sitt stora favoritskap, besegrade tyska överraskningen Max Wiskandt med 6-4, 6-4 och tog sin hittills tyngsta titel i karriären. Finalen i Drottningens Pris såg på förhand ut att kunna bli en höjdare då förstaseedade ryskan Daria Frayman ställdes mot andraseedade slovakiskan Romana Cisovska. Det blev tyvärr en antiklimax då Ciskovka var hårt tyngd av stundens allvar och spelade långt under normal nivå. 6-2, 6-3 till Frayman som har en mycket stark defensiv.
Av vad jag sett under hela veckan i Kungliga hallen är tipset att vi i framtiden kommer att få höra mer om dagens två förlorare än om segrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar