tisdag 10 maj 2016

Tennisen är i skriande behov av en Williams som glänser

Kommer världsettan räta ut frågetecknen?
Damtennisen behöver Serena Williams mer än vice versa.
Förstå därför att det finns en oro bland arrangörer, tv-bolag och sponsorer när den 34-åriga ikonen är en skugga av sitt bästa jag.
Ska hon ta en mellanssäong och istället ägna mer tid åt modevisningar, kändisfester och annat som lockar? Det har hänt förr och kan ske igen i år då drömmen om en Grand Slam sprack redan i Australian Open.
Att det är OS-år talar för att amerikanskan ändå kommer att göra en helhjärtad satsning.
Denna vecka spelar Williams i Rom sin blott fjärde turnering för året och den första på grus. Om hon bara når upp i runt 70 procent av sin kapacitet tar den fortfarande överlägsna världsettan – men avståndet till de närmast bakom krymper - sin 70:e titel och den första sedan Cincinnati i augusti förra året.
Mer tveksamt är om Williams når upp till de erforderliga procenten.
*
SvD idag
Efter sin loja insats i förra veckans semifinal i Challengerturneringen i Aix en Provence tar Elias Ymer förhoppningsvis revansch på sig själv i Bordeaux.
*

Johanna Larsson kvalade in och fick en bra lottning i Rom. Möter där 23-rankade brittiskan Johanna Konta som inte har några grusresultat att skryta med.
*
Flertalet svenskar tävlar på tennisens bakgård och denna ligger i veckan i Båstad där det handlar om ITF-turnering på både dam- och herrsidan.
Fotnot: Krönikan publicerad i dagens SvD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar