tisdag 17 februari 2015

Inte ens komiskt fusk förtjänar hyllningar

"Zlatan, här får du ett bättre läge att göra mål"

Fusk är fusk – hur man än vrider och vänder på det.
Kunde ändå inte låta bli att småle då brassen David Luiz gav Zlatan Ibrahimovic ett bättre frisparksläge – genom att flytta skummet som domaren sprayat som markering för var frisparken skulle slås.
Det hela inträffade i slutet av den första halvlek i åttondelsfinalen av Champions League mellan Paris Saint-Germain och Chelsea. Zlatan  skulle slå en frispark men Luiz var inte nöjd med läget. Så brassen tog bokstavligt saken i egna händer och flyttade skummet.
Miljontals tv-tittare såg vad domarna missade.
Nu blev det inget mål och fusket var av en helt ny och så annorlunda typ att situationen fick något komiskt över sig. Men inte mer än så.
Jag hörde det inte själv men enligt Aftonbladet sa Viasats expertkommentator Bosse Petersson följande:
”Det är helt underbart. Det är uppfinningsrikt”.
Underbart fusk!? Uppfinningsrikt fusk!?
Där fick alla idrottande barn och ungdomar veta att Bosse Petersson hyllar fusket – bara det inte är av den gamla tråkiga sorten som att filma, använda händerna i nickdueller och allt annat sådant där uttjatat fusk.
Men hade Petersson lovordat fusket om det handlat om en landskamp där Sveriges motståndare fuskat på samma sätt?
Hade jag smålett åt situationen?
Förmodligen inte.
Fusk är ju inte kul.




Ibland vill det sig inte...


Hade i dag tänkt att publicera en artikel här men den blev av olika anledningar inte klar.
Klart jag blir lite besviken och irriterad över det. Men vi har ju alla våra dagar då humöret inte är på topp och sen finns de där dagarna då vi blir riktigt förbannade över något. Nu hanterar vi förstås motgångar väldigt olika och ett är klart: Marcos Baghdatis har en del kvar att lära. Tennisföräldrar som ser klippet ihop med sina barn kan kanske tillägga att det inte är Baghdatis eller hans föräldrar som pröjsar för racketerna...