Om mig


Kontroversiell är ett omdöme jag ibland får läsa eller höra om mig. 
Tar lätt på saken men har ändå svårt att förstå varför det anses kontroversiellt att framföra även åsikter som inte är politiskt korrekta eller inte överensstämmer med vad majoriteten anser.
Hur som helst kommer jag fortsätta att reagera mot sådant som solkar ner den vita sporten.
Dit hör dopning, inkompetenta förbundspampar, fuskare, spelare som tankar, föräldrahuliganer, lata tränare, hispiga eller trötta generalsekreterare, ett uppgivet tennis-Sverige och en hel del annat.
Försvinner lusten att kämpa mot sådant slår jag igen datorn för gott – lovar!
Är en stor tennisvän som i likhet med många andra var hyggligt lovande som junior men inte ens kom i närheten av resultat som är värda att nämna.
Har följt tennisen som journalist sedan 1979 – Smålandstidningen, Barometern, Expressen och SvD (där jag stannade i 28 år) och är frilans sedan maj 2013.
Skrev tillsammans med tidigare världstvåan Magnus Norman och journalisten Patrik Cederlund boken Tennis off the record 2005.
Två gånger utsedd till Sveriges främste tennisjournalist.
Nog om mig.

1 kommentar:

  1. Ymers "framgång" är först och främst hans egen. Samtidigt har många hjälpt honom på vägen och han har både haft tur och skickligheten att vara på rätt plats i rätt tid. En klok tennistyckare satte b.la huvet på spiken när han sa: "Tur inte Ymers växte upp i Bromma och tog sina första stapplande tennissteg i SALK. Då hade de aldrig nått världstoppen utan lämnat den dyra och otillgängliga tennisen för något annat innan de blivit svettiga".
    När du vid varje tillfälle, oavsett ämne, passar på att sticka en kil in i Svenska Tennisförbundet, glömmer du något viktigt. I fallen Ymer så har en person betytt massor för dem, nämligen den genomkloke Johan Hedsberg. Genom hela deras uppväxt var han förbundets kontakt, han var deras reseledare på massor av förbundsaktiviteter i unga år - idag är han på GTG men han varken vill eller får någon plats eller erkännande. En bra ledare kan se ut på olika sätt? Man måste inte sitta i TV-soffor och försöka briljera eller vara den tuffa macholedaren som säger sig köra stenhårt - för det skapar resultat och de som inte pallar får kliva undan.
    Alla som lyckas har lagt ned sin själ i sin träning - men det finns många sanningar. Nu hoppas jag Ymer och snart även Rebecca Peterson inspirerar fler till framgång. För mig får de gärna ha helt olika bakgrund och tränare som vi inte sett på scen så ofta...

    SvaraRadera