onsdag 16 mars 2016

Talangerna säger de kan lära mycket av Wilander & Co


Det var inte bara Mats Wilander och John McEnroe som ikväll rev ner applåder under Kings of Tennis.
De två stora svenska framtidshoppen Rebecca Peterson och Mikael Ymer hyllades också. De tilldelades vardera 150 000 kronor i stipendieum från stiftelsen Streber Cup som gör stora insatser för svensk juniortennis. Bland annat har stiftelsen sedan starten 2004 delat ut 2.6 miljoner kronor till svenska talanger.
Challenge träffade Rebecca och Mikael direkt efter prisutdelningen:


Wilander: "Vi var mognare än vad dagens tonåringar är"


På banan var har en av tennishistoriens största taktiker.
Vid sidan av är han en av de skickligaste analytikerna.
Därför är naturligtvis på ett sätt synd att Mats Wilander inte sällar sig till skaran exproffs som coachar en spelare på ATP-touren.
Visst, han har coachat bland andra Marat Safin och var under sju år kapten för Sveriges Davis Cup-lag men sedan ett antal år väljer Mats att resa med den kringflackande tenniscirkusen i rollen som expertkommentator på Eurosport. I USA driver han sedan ett antal år sitt projekt Wilander on Wheels och han är ett av de största namnen på Champions Tour som denna vecka gästspelar i Kings of Tennis.
Jag tror att Wilander är den av de tidigare stjärnorna som skulle klara sig bäst i dagens tennis och om det handlar artikeln på turneringens hemsida. Du kan läsa den här.
Efter gårdagens presskonferens på Stockholm Waterfont ställde Mats upp på en intervju för Challenge: