söndag 6 december 2015

Låt Fair Play visa vägen till hur Elitserien ska få ett lyft

Överlägsna Fair Play-spelare jublar. Foto: Senad Honic

Fair Plays inte bara försvarade SM-guldet – laget gjorde det dessutom i utklassningsstil.
Dagens 5-1 i finalen mot överraskningen GLTK satte pricken över i:et på en imponerande segersvit som visar att malmöklubben - där också herrlaget är i final - står i en klass för sig.
Laget tappade bara tre set i finalen dit Patricia Mayr-Achleitner kallats in som förstärkning. Österrikiskan – rankad 70 för sex år sedan och nu 556 på listan – spelade förstasingeln och noterades för hemmalagets enda förlust.
I grundserien var Näsby Park och GLTK enda lag som undkom med hedersamma förluster 2-4-förluster och i övrigt handlade det om idel 6-0-segrar för Fair Play.
Holländskan Chayenne Ewijk har vunnit samtliga sina sex singlar och Cornelia Lister har 7-1 i singelfacit och 8-0 i dubbel. Sju av dubbelsegrarna har kommit tillsammans med Sandra Roma, paret har tappat bara ett set och besegrade bland andra Helsingborgs stjärnduo Johanna Larsson/Sofia Arvidsson i raka set.
Det finns ännu fler sätt att beskriva Fair Plays imponerande styrka men ovanstående räcker väl för att tennis-Sverige ska göra som guldlaget på bilden: lyfta på hatten.
Fair Play är på många punkter ett ledande föredöme i svensk tennis. Där finns en mycket bred ungdomsverksamhet och ett nära samarbete med näringslivet från vilket 130 företag ingår i Fair Plays nätverk. Ingen annan klubb satsar lika hårt på att marknadsföra sig själv och Elitserien och när dess framtid nu diskuteras hoppas jag att Fair Plays driftige klubbchef Janne Immonen får en nyckelroll.
Det är oerhört många som mejlat och ringt om inslaget ”Har Elitserien en framtid eller är det dags att begrava den?"  - Se inslaget här– och flertalet av de som hört av sig menar att Elitserien är värd att bevara.
Många har lagt till : ”Men fler klubbar måste satsa på serien för att den ska ha hög status”.
Mitt förslag: Tillsätt en kommitté - ”Så ska Elitserien lyfta”är väl lämpligt arbetsnamn på uppdraget - med Janne Immonen som ordförande.
Till sist: Stort Grattis, Fair Play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar