söndag 6 december 2015

Sverigeettan Elias Ymer med i SM-finalen mot Fair Play

Sverigeettan Elias Ymer ser fram mot SM-finalen i Malmö

Sverigeettan Elias Ymer spelar lördagens SM-final borta mot Fair Play.
Det beskedet lämnade han till Challenge sedan Salk på lördagen säkrat en finalplats.
Däremot får Salk klara sig utan Mikael Ymer som åker till Schweiz för att träna med världsfyran Stanislas Wawrinka.
Hur det blir med Joachim ”Pim-Pim” Johanssons medverkan är fortfarande oklart.
Salk hade i praktiken säkrat andraplatsen i serien redan före lördagens avslutande omgång som bjöd på desto större dramatik i bottenstriden.
Då KLTK fixade nytt kontrakt genom 6-0 hemma mot regerande mästaren Upsala TK stod det klart att UTK eller Helsingborg skulle följa redan avsågade Lidköping ner i division I.
Johan Settergren och hans lagkamrater i UTK åkte efter matchen mot KLTK till Salk-hallen och följde den dramatiska avslutningen mellan hemmalaget och Helsingborg.
Förutsättningarna: HTK måste vinna för att hålla sig kvar.
Hemmalaget saknade Joachim ”Pim-Pim” Johansson och då såväl Elias Ymer som Milos Sekulic ställdes över i singlarna ökade HTK:s hopp. Laget ledde också med 3-2 och Oscar Forsell hade ett jätteläge att tvinga fram ett matchtiebreak i andrasingeln mot Lucas Renard. Forsell hade 5-2 i andra set men vek ner sig rejält och drabbades också av ett nästan övertydligt feldomslut i viktigt läge.
Helsingborg gör alltså Lidköping sällskap ur serien.
Om UTK åkt ur hade klubben säkert varit djupt besviken på att Salk satte Elias Ymer och Sekulic på bänken i singlarna. Men Uppsalaklubben hade nog ändå gjort bäst i att hålla inne med kritiken – man ska ju inte kasta sten i glashus och UTK:s lag har varit av mycket skiftande kvalité i serien.
Fair Play då? Ja, det ansågs redan på förhand givet att laget skulle ta en finalplats och skåneklubben har en så dominant ställning på många plan i svensk tennis att eventuella bakslag uppmärksammas mer än de många framgångarna.
Det är naturligtvis en otacksam sits för Fair Play som i eftermiddag tar emot GLTK i finalen på damernas Elitserie. Cornelia Lister och hennes lagkamrater hade fem 6-0-segrar i grundserien medan finalmotståndaren GLTK bjöd på mycket hårt motstånd vilket gör att utgången i eftermiddag är långtifrån given.
Skulle det stå 3-3 blir det inte som tidigare set- och gameräkning utan avgörandet sker istället i ett matchtiebreak i dubbel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar