Om bloggen

Hur ska blåbärsnationen Sverige åter bli att räkna med igen inom tennisen? Vad görs och av vem?  Varför görs inte det eller det av den eller dem?  Förhoppningen är att Challenge med just din hjälp ska kunna ge en del svar och framför allt skapa den debatt som är nödvändig för all utveckling. Tillsammans kan vi lyfta takhöjden i tennis-Sverige där det i dag råder syrebrist på alltför många håll.
Det positiva som händer har sin självklara plats i bloggen. Allt är ju långtifrån nattsvart men det positiva fungerar nu mest som ljusglimtar - om än värdefulla - i mörkret och det krävs en lösning på de största problemen innan vi kan måla upp en ljus helhetsbild.
Hur står det till med integrationen och jämställdheten i svensk tennis och i svensk idrott i stort? Varför är kommunerna så njugga mot tennisklubbar?  Svensk medias fanatism över vinteridrotterna,  slumrande politiker, nationalistiska tv-kommentatorer och utvecklingen i mediebranschen är annat som det finns anledning att låta "Hawk-Eye" titta närmare på - liksom då och då även på sådant som händer utanför idrottens värld.


 

4 kommentarer:

 1. Hej Jonas,
  Äntligen får vi ta del av din vassa penna. Vi hispiga och trötta tennisarbetare hukar...

  Lycka till!
  Mats

  SvaraRadera
 2. "hur ska blåbärsnationen Sverige åter bli att räkna med igen inom tennisen"
  Damtennis, kommer den bli bra??

  SvaraRadera
 3. Hej Jonas,
  Läser din blog med intresse. Har ofta samma åsikter som du men tycker att våra svenska dubbelspelare får för lite uppmärksamhet. Lindstedt är i final i Kina och Siljeström i semifinal. Förstår inte att dom inte blev uttagna till Davis Cup?
  Vore intressant hur du ser på detta?
  Mvh
  Håkan Ellwe

  SvaraRadera
 4. Hej Jonas,

  Jag heter Anton och jag representerar livescoretjänsten http://FlashScore.se. Din tennisblogg är både vass och engagerad och den passar väl med vår stora satsning på tennis. Hör gärna av dig (till "support@flashscore.se) så kan vi diskutera vidare!

  //Anton, FlashScore.se

  SvaraRadera