söndag 11 december 2016

Störst, bäst och vackrast - Fair Play i en egen division


Lagledaren Jörgen Windahl (till höger) jublar ikapp med spelarna. Foto: Senad Honic
Fair Play TK.
Klubben är inte bara störst och bäst utan också vackrast – åtminstone om vi ser till namnet som ju står för idrottens mest grundläggande värde.
Ordföranden Mats Nilsson, klubbdirektören Janne Immonen och deras medarbetare gör på olika plan ett så fantastiskt jobb att konkurrenterna har anledning att vara avundsjuka.
Vad gäller uppbyggnaden av företagsnätverk, marknadsföringen av klubben och Elitserien samt satsningen på de högsta svenska serierna spelar Fair Play i en egen division.
I dag försvarade Isak Arvidsson, Daniel Appelgren, Pablo Figueroa, Daniel Windahl och Martin Pedersen SM-guldet efter 4-2 hemma i en tuff uppgörelse mot mesta mästarna GLTK.
Det innebär också att Fair Play vid tre tillfällen tagit SM-guld på både dam och herrsidan, 2011, förra året och nu. Inte nog med det. Precis som ifjol har Fair Play i år också tagit dubbla guld utomhus under SM-veckan.
Wow!
En härlig inramning...                                 Foto Senad Honic
Finallagens möte i grundserien slutade 3-3 och att Fair Play i dag hade hemmaplan gjorde att
Arvidsson & Co fick bära favoritskapet även om det minskade något då det stod klart att dansken Frederik Nielsen inte skulle spela.
Fyra av de sex matcherna gick till matchtiebreak och hemmalaget drog längsta strået i tre av dem.Windahl besegrade Christian Samuelsson (10-4) i tredjesingeln och i dubbel slog Arvidsson/Figueroa tillbaka Eriksson/Samuelsson med 10-7.  Även guldet säkrades i matchtiebreak då Arvidsson på förstasingeln och i dagens sista match besegrade Markus Eriksson (10-8),
...med många tillresta GLTK-supporters, Foto: Senad Honic
Snacka om att tidigare Sverigeettan ”Mackan” Eriksson inte haft flyt i matchtiebreak där han åkt på
tre förluster i singel och sex i dubbel.
Men han har självklart också bidragit med mycket i göteborgslaget som gick obesegrat genom serien men nu får vänta på ett nionde SM-guld (senaste 2003).
Spektakuläre framtidshoppet Dragos Madaras och veteranen Nicklas Timfjord stod för GLTK:s segrar efter triumfer mot Appelgren respektive Figueroa.
Figueroa, Arvidsson och lagkompisarna fick sista ordet
Årets serie har varit en av de bästa på flera år och många klubbar har bedömat sig om att få ihop lag med kapacitet att vara med i toppstriden. Minns att det inför den sjunde och sista omgången var tre lag som hade chans att knipa den andra finalbiljetten bakom redan finalklara Fair Play.
Arvidsson & Co tappade två poäng under serien och visst känns det helt naturligt att malmö-klubben
också fick sista ordet.
Stort Grattis!
*
Ett stort tack till Senad Honic som såväl i dag som vid flera av Fair Plays tidigare matcher skickat underbara bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar