torsdag 3 september 2015

Bild av en frustrerad segrare


Nervös, ängslig, irriterad - ändå tog hon årets 50:e seger
Hur ska Serena Williams kunna gå hela vägen i US Open när hon darrar som ett asplöv redan i andra omgången?
Kanske därför att hon mot många motståndare har råd att spela på typ 40-50 procent av sin kapacitet.
Matchen i andra omgången mot 110-rankade kvalspelaren Kiki Bertens underströk vad vi sett så många gånger tidigare: Williams är som mest sårbar i de första omgångarna. Bertens – Johanna Larssons dubbelpartner – servade för första set och hade 4-0 i tiebreak. Ändå stod skärrade Williams till slut där som segrare med 7-6, 6-3.
Hon brukar höja sitt spel efterhand och det är nödvändigt att så sker i samma takt som motståndet blir starkare. Faran denna gång är att den överlägsna världsettan har möjlighet att ta en Grand Slam vilket kan påverka hennes redan svajiga nerver negativt.
**
Tänk vad en titel kan göra. Så sent som i helgen tog dubbelspecialisten Robert Lindstedt sin första titel sedan fjolårets Australian Open. Det skedde i ATP-turneringen i Winston-Salem ihop med nye partnern Dominic Inglot. Natten till i dag slog duon ut andraseedade Ivan Dodig/Marcelo Melo i andra omgången på Flushing Meadows. Noteras kan att Jürgen Melzer/Phillip Petzschner föll direkt. Då Melzer tidigare i år bröt samarbetet med Lindstedt var österrikarens förklaring att han skulle lägga av...
**
Elias Ymers överman Diego Schwartzman höll spelet väl uppe mot Rafael Nadal men föll ändå i tre raka.
**
Grigor Dimitrov missnöje med säsongen blev ännu större efter sortin i andra omgången mot Michail Kukushin.
**
Världsfemman Stanislas Wawrinkas match mot 19-årige sydkoreanen Hyeon Chung och prestigemötet mellan australierna Lleyton Hewitt och Bernard Tomic är vad jag ser fram emot mest i dagens spelschema.