tisdag 1 november 2016

Unga svenskor gladde trots förlust i debut på ITF-touren

Petrovic och Hennemann
I dag tog 14-åriga Maria Petrovic och ett år äldre Caijsa Hennemann ytterligare ett steg i sina
karriärer.
De två framtidshoppen spelade nämligen för första gången i en huvudturnering på ITF-touren. Det skedde i 10 000-dollar-turneringen Näsbypark Ladies och trots att såväl Caijsa som Maria förlorade visade de kvaliteter - både vad gäller spel och attityd - som lovar gott inför fortsättningen. För några veckor sedan fick de båda under Stockholm Open ta emot stipendium av Stefan Edberg Se inslaget här
ITF-turneringen är en av tre (!)  som Näsbyparks TK arrangerar denna vecka och här berättar klubbdirektören Kenneth Bergbom bland annat om hur klubben gör för att locka storpublik till sina tävlingar. Läs mer om Näsbypark Ladies och klubben här

                

Söderlund tog fin skalp i USA


Sverigetvåa efter Elias Ymer
Calle Söderlund tog i dag en av sina tyngsta skalper i karriären då han besegrade australiern Sam Groth i första omgången av Challengern i Charlottesville.
Groth är rankad 185, hade förra året en plats runt 50-strecket och tog nyligen i Las Vegas sin fjärde titel på Challengertouren.
7-4, 4-6, 6-2 till 19-årige Söderlund som gått in på wild card.
I regel reserverar turneringarna friplatserna för de inhemska spelarna och en 411-rankad svensk hade förstås inte ens kommit på tal om det inte varit som i Söderlunds fall: att han har sin bas på college.
Årets två svenska Challengers – RC Hotel Open i Jönköping och Båstad Challenger – visade att det finns fler svenskar än Elias Ymer som kan hävda sig på denna nivå men problemet är just att de så sällan ges en möjlighet att göra det.
I Jönköping gick Ymer och kvalspelaren Patrik Rosenholm till kvarten och Isak Arvidsson skrällde mot Dustin Brown. I Båstad presenterade sig Calle Söderlund då han sensationellt tog sig till semifinal i sin debut på Challengertouren.