lördag 13 februari 2016

Svenske coachens hete adept blir värdemätare för Nadal

Österrikes nye stjärna är också ett av tennisens största framtidshopp

Hur är egentligen Rafael Nadals form?
En klar fingervisning får vi senare i dag då gruskungen från Mallorca spelar semifinal i ATP-turneringen i Buenos Aires.
På andra sidan nät: 22-årige Dominic Thiem i vars team vi hittar Sveriges assisterande Davis Cup-kapten Joakim Nyström.
Den tidigare världssjuan coachar under ett antal veckor den 19-rankade österrikaren och förbereder i detta nu sin adept för semifinalen i Argentina.
Thiem är yngst av spelarna på topp-20 men av någon anledning är han ännu inte lika  uppmärksammad som de andra heta framtidsnamnen.
Nadal har inte riktigt lyckats övertyga i sina två första matcher. Trots seger i två raka hade han vissa besvär mot bäste kompisen Juan Monaco och han tvingades till tiebrak i första set mot Paolo Lorenzi. Det är två spelare som ligger runt 50-strecket och som en Nadal i storform kör över på grus.
Dominic Thiem blir en ännu bättre värdemätare på var den 29-årige spanjoren står. Han inledde säsongen med att i Doha gå till final för att där bli rejält tillplattad av Novak Djokovic. I Australian Open föll Nadal trots bra spel mot landsmannen Fernando Verdasco.
Med tanke på att världsfemman säger att han inför denna säsong kunnat träna så mycket som han behöver är jag övertygad om att han blir att räkna med på allvar i år.
Frågan är mer när det sker.