söndag 6 mars 2016

Sekulic i trio som kan göra affischnamnet Ymer sällskap


Milos Sekulic möter förstaseedad fransman i kvalfinal
Överlägsne Sverigeettan Elias Ymer är ende svensk som på sin rankning kvalificerat sig till den nya Challenger-turneringen RC Hotel Open i Jönköping. Med tanke på att Elias inte tävlat på en månad och varit däckad av influensa finns det ingen anledning att skruva upp förväntningarna på turneringens stora affischnamn.
Elias kan få sällskap av sex landsmän i huvudturneringen. Han har det redan av tre wild cards och på måndagen kan skaran utökas med Milos Sekulic, Patrik Rosenholm och Fred Simonsson som då spelar kvalfinal.
Värdet av en Challenger på hemmaplan har anmärkningsvärt nog inte gått upp för alla svenska spelare. Att sju platser i kvalet inte fylldes är under all kritik.
Något liknande såg vi i If Stockholm Open-kvalet häromåret. Intresset för kvalet var så svalt bland spelarna att arrangören några timmar före matchstart ringde runt till kreti och pleti för att fråga om de hade lust att kvala till ATP-turneringen.
Spelare, tränare och ledare som under åren beklagat sig över att det inte finns några Challengers i Sverige och som inte dök upp/fick sin adept att dyka upp i Jönköping bör rannsaka sig själva.
26-årige och 838-rankade Milos Sekulic såg det som självklart att ta vara på möjligheten och på måndagen spelar han kvalfinal. Hör Milos här (och sorry Fred som jag i inslaget råkar kalla Fred-rik)