tisdag 13 september 2016

Matchen som visar att allt kan hända i Davis Cup ger Sverige visst hopp i Båstad

Elias och Mikael Ymer - bröder,vänner och lagkompisar
Får Elias och Mikael Ymer för första gången spela Davis Cup ihop - eller ändrar kapten Fredrik Rosengren sitt förhandsnominerade lag? Svar vid torsdagens lottning på lika idylliska som toppmoderna hotell Riveria.
Torbjörn Dencker och jag har följt veckans  träningar i Båstad och snackar i inslaget lite om vad vi sett och så spekulerar vi kring laguttagning och Sveriges chanser.


                                                                      

Tänk er en svensk världssjua som inte är given i DC-laget- Nyström vet hur det känns


"Jocke" Nyström talar inte gärna om sina egna framgångar
För 30 år sedan spelade han själv Davis Cup i Båstad. I helgen får Joakim Nyström åter vara delaktig i en match där. Nu som assisterande DC-kapten i det unga svenska lag som möter Nederländerna.
När Sverige 1986 mötte Italien i kvartsfinal i Båstad låg Nyström på den topptiolista där han hade en plats i drygt tre år.
Inför matchen mot Italien hade han Mats Wilander och Stefan Edberg framför sig på listan och straxt utanför topptio låg Mikael Pernfors som tidigare under säsongen varit i final i Franska mästerskapet.
Att Nyström besegrade Pernfors på träningarna under DC-veckan avgjorde kapten Hans Olsson val: Wilander och Nyström i singlarna och de två pinfärska Wimbledon-mästarna i dubbel fick förtroendet även på lördagen.
Där säkrades segern och Sverige tog ytterligare ett kliv mot fjärde raka finalen.
Men trots en plats på tiobästalistan kom Nyström inte med i semi- eller finallaget.
Den nu 53-årige norrlänningen var som bäst rankad sjua men fick ofta finna sig i att vara femteman i laget och bättre än så kan väl svensk tennis makalöst framgångsrika -80-tal inte beskrivas.
Torbjörn Dencker och jag träffade idag Joakim Nyström för att tala om nu och då.


DC-kaptenen om Ymers form, Lindstedts nej och känslan med match i Båstad


I helgen spelar Sverige Davis Cup-kval mot Nederländerna i Båstad. Challenge följer under veckan förberedelserna inför kvalet och träffar här DC-kapten Fredrik "Fidde" Rosengren: