lördag 3 oktober 2015

Välkommet med Challenger - när den finansieras utifrån

Även om dagens finalförlust i Danderyds Future förmodligen fortfarande smärtar för Mikael Ymer har han med lite perspektiv anledning att vara nöjd med sin insats där och i förra veckans Future i Falun.
Ymer plockade under dessa två veckor 23 rankningspoäng, åtta genom semifinalen i Falun och 15 tack vare finalplatsen i Danderyd där sex år äldre brittske serve/volleyspelaren Joe Salisbury vann eftermiddagens final med 7-6, 3-6, 6-3.
Med sina 23 poäng är Ymer näst bäste hemmaspelare under hösten två svenska Futures där Falu-segraren Markus Eriksson spelade ihop 28 poäng (27+1).
I mina ögon står konkurrensen om platsen som singeltvåa i ödeskvalet mot Danmark mellan just Ymer och Eriksson. De övriga kandidaterna Isak Arvidsson – som såväl denna som förra veckan förlorade mot Ymer - och Fred Simonsson tog vardera totalt nio poäng (båda 1+8) i Falun och Future. Det innebär att de på träningar och i kvalet till If Stockholm Open lär behöva vara flera klasser bättre än Ymer och Eriksson för att få plats i DC-kapten Fredrik Rosengrens lag.
Eller vad säger Rosengren? Challenge träffade honom inför dagens final och vi pratade bland annat om tankar kring DC-laget, Futures och den nya turnering som nästa år spelas i Sverige.
Fotnot: Jag säger i intervjun att Arvidsson och Simonsson tog elva poäng. Rätt är alltså nio poäng.