onsdag 12 oktober 2016

Susanne Celik: "Att få en WTA-turnering till i Sverige skulle betyda jättemycket"

Ericson Open i Båstad är enda tillfälle där den svenska tennispubliken har möjlighet att på hemmaplan få se landets bästa spelare i en WTA-turnering.
Jag hoppas att vi inom några år får se ytterligare en svensk WTA-turnering och varför inte då i Stockholm för att där skapa en två veckor lång tennisfest av slaget som redan finns i Båstad.
Med tanke på att svensk damtennis under de fem senaste åren varit starkare än herrtennisen och med tanke på att det på juniorsidan ser åtminstone minst lika bra ut på flick- som på pojksidan borde det finnas underlag att skapa ytterligare en WTA-turnering.
Challenge träffade i dag Sverigetrean Susanne Celik och vi pratade om bland annat damtennisens status i Sverige och om skadan som hållit henne borta sedan US Open-kvalet.

         

                                                        

När det brister för Elias styr Mikael Ymer upp intervjun inför If Stockholm Open...


Årets If Stockholm Open blir första ATP-turnering med båda bröderna Ymer i startfältet.
Challenge följde under förmiddagen Elias och Mikaels träning i Salk-hallen och fick senare en intervju med dem. Det blev åtminstone inledningsvis en lite annorlunda intervju...
Tilläggas ska också att Mikael direkt efter intervjun kom på att han använt ordet huvudperson istället för affischnamn och han vill betona att vare sig han eller brorsan ser sig som huvudpersoner i turneringen.