söndag 18 september 2016

Celik kvitt skadan och räknar med comeback om tre veckor


Celik är taggad att börja träna igen
I morgon är Sverigetrean Susanne Celik tillbaka på banan igen. På grund av en handledsskada har hon inte kunnat träna efter US Open-kvalet under vilket hon hade besvär av skadan.
– Första känningarna kom en och en halv vecka före US Open. Det var en inflammation i senan, säger Celik som efter veckans läkarundersökning fick klartecken att börja träna i morgon
– Det blir väldigt skönt att komma igång igen, säger Celik som räknar med att kunna göra comeback i WTA-turneringen i Linz som inleds 8 oktober.
*
Sverigeettan Johanna Larsson är andraseedad i WTA-turneringen i Seoul där hon inleder mot 123-rankade amerikanskan Grace Min.
*
Rebecca Peterson visade fin form i veckans WTA-turnering i Tokyo där hon kvalade in, vann en match och i andra omgången pressade amerikanska slutsegraren Christina McHale till tiebreak i skiljeset. Peterson är direktkvalificerad till nästa veckas turnering i Guangzhou där hon ställs mot hemmaspelaren Shilin Xu. Vid seger där väntar förmodligen tidigare världsettan Jelena Jankovic.

Tänk om israeliska politiker kräver att Davis Cup-kvalet mot Sverige ska bojkottas...


Ytterligare en kvalfylld helg väntar DC-kaptenen i oktober
0-5 mot Nederländerna och för fjärde året i rad är Sveriges Davis Cup-lag i ödeskval. Israel är med sitt bästa lag en på papperet betydligt svårare motståndare än vad Danmark var ifjol och 2013 och än vad Lettland var för två år sedan.
Israels ankare Dudi Sela är rankad 74 och närmast bakom honom finns 214-placerade Amir Weintraub – båda har passerat 30-årsstrecket och framför allt Sela har stor erfarenhet från DC. Det gäller i ännu högre grad 39-årige dubbelspecialisten Jonathan som är rankad 45 i dubbel.
Israel vann ländernas senaste möte, i första omgången i World Group 2009 då Sela & Co sedan gick till semifinal vilket är landets största DC-framgång genom tiderna. Resan mot semifinalen började i Malmö där kommunstyrelsens dåvarande ordförande Ilmar Repaluu och hans antisemitiska kumpaner använde idrotten som slagträ i den politiska debatten. Om det, den stundande svåra bortamatchen för Sverige och drygt 100 titlar handlar inslaget här.
                                                      

Så ska Sjöö undvika att bli en i raden av olyckor som GS


Christer Sjöö ska bryta trenden av GS-olyckor
Challenge har under Davis Cup-veckan i Båstad träffat Svenska tennisförbundets nye generalsekreterare Christer Sjöö som här berättar om sig själv och om hur han ser på sitt uppdrag.
Däremot har ett nytt avsnitt av Duellen tyvärr fått skjutas på framtiden. För en tid sedan utlovade jag en duell just i samband med DC-kvalet. Förbundsordföranden Thomas Wallén var inbjuden och tanken var att bland annat ta upp några av de just nu hetaste frågorna.
Många av Challenge läsare förklarade att de såg fram mot mötet och inte minst därför är en förklaring på sin plats.
Efter att tidigare ha förklarat sig mycket sugen på att göra duellen just vid denna tidpunkt har Wallén nu bett att få skjuta på den. Det möter i sig inget hinder men naturligtvis hade en nu utebliven förklaring varit önskvärd. Vi kan väl kanske förmoda att Wallén vill tajma in duellen till en tidpunkt då han har ett guldkantat sponsorpaket eller annan positiv nyhet att förmedla...
Fotnot: Intervju med Christer Sjöö gjordes i torsdags.