söndag 18 september 2016

Tänk om israeliska politiker kräver att Davis Cup-kvalet mot Sverige ska bojkottas...


Ytterligare en kvalfylld helg väntar DC-kaptenen i oktober
0-5 mot Nederländerna och för fjärde året i rad är Sveriges Davis Cup-lag i ödeskval. Israel är med sitt bästa lag en på papperet betydligt svårare motståndare än vad Danmark var ifjol och 2013 och än vad Lettland var för två år sedan.
Israels ankare Dudi Sela är rankad 74 och närmast bakom honom finns 214-placerade Amir Weintraub – båda har passerat 30-årsstrecket och framför allt Sela har stor erfarenhet från DC. Det gäller i ännu högre grad 39-årige dubbelspecialisten Jonathan som är rankad 45 i dubbel.
Israel vann ländernas senaste möte, i första omgången i World Group 2009 då Sela & Co sedan gick till semifinal vilket är landets största DC-framgång genom tiderna. Resan mot semifinalen började i Malmö där kommunstyrelsens dåvarande ordförande Ilmar Repaluu och hans antisemitiska kumpaner använde idrotten som slagträ i den politiska debatten. Om det, den stundande svåra bortamatchen för Sverige och drygt 100 titlar handlar inslaget här.
                                                      

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag satt på ett plan bredvid Weintraub som precis förlorat i New York mot Stepanek, han var inte glad men sken upp när jag sa jag kom från Sverige. Han såg nämligen fram emot att slå Sverige i DC på hemmaplan. Han visste att Sverige inte skulle ha en suck mot holland i tennis trots hemmaplan. Vi får se mot Israel dock, blir nog rätt jämnt, men håller Israel som knapp favorit. Jg tycker vi har större kämpar o jävla anama i våra spelare. Israel har i Sela o Weintraub 2 äkta bolltalanger och underbart spel. Når de sin kapacitet har ingen av våra spelare någon chans. Dock långt ifrån att Israels spelare kommer 100%. Weintraub är den spelaren som har vackrast tennis i matchupen, extrem bollatalng o fin enhandsbackhand, men den här gången hoppas jag på bröderna ymers mer monotoma spel men sjuka vinnarskallar ska segra

    SvaraRadera