torsdag 3 mars 2016

Färgstark lirare leder starkt startfält i RC Hotel Open

En bild säger mer än....och förklarar smeknamnet "Dreddy"
Det finns några spelare på ATP-touren som sticker ut – trots att de inte slåss om de tyngsta titlarna eller har en framskjuten placering på rankningen.
En av de färgstarkaste är Dustin Brown.
Den 31-årige tyskens medverkan i nästa veckas RC Hotel Open i Jönköping bäddar för show.
Brown är en lirare i publikens smak och har mycket stor potential vilket bland annat räckt till tre segrar mot topp 10-spelare.
Senast då i fjolårets Wimbledon där han efter att ha kvalat in besegrade Rafael Nadal i andra omgången.
Tyskens bästa resultat i år är semifinalen i ATP-turneringen i Montpellier. Också där kvalade han in, slog ut 15-rankade fransmannen Gilles Simon i åttondelsfinal men föll slutligen i semi mot slutsegraren Richard Gasquet,
Dustin Brown har sex Challenger-titlar på meritlistan, är rankad 100 och gäller självklart som en av de största favoriterna i Jönköping där premiärupplagan kan visa upp ett starkt startfält med drygft tiotalet spelare bland de 150 bästa på rankningen.
Ett av de mest intressanta utländska namnen jämte Brown är 19-årige ryska framtidshoppet Karen Khachanov.
Så här bara några dagar innan den första Challengern i Sverige på runt 20 år stiger självklart temperaturen i svensk tennis. Drömscenariot nu är att Isak Arvidsson och/eller Daniel Windahl ska skrälla i Davis Cup-matchen mot Ryssland vilket skulle göra dem heta i RC Hotel Open där de och DC-reserven Markus Eriksson går in på wild card. Men nog för att bollen är rund, att rankning har underordnad betydelse i Davis Cup och att vi under åren sett ett otal megaskrällar där – drömscenariot lär stanna vid att vara just en dröm.