måndag 5 oktober 2015

Bouchard i tårar då hon bröt inför nye svenske coachen

Bouchard lämnade banan med tårar i ögonen

Samarbetet mellan Eugenie Bouchard och svenske coachen Thomas Högstedt fick en mycket olycklig start.
Den 21-åriga kanadensiskan tvingades bryta sin första match i WTA-turneringen i Peking sedan hon drabbats av kraftig yrsel.
Nu väntar en förhoppningsvis kort viloperiod innan fjolårets komet kan satsa på att ta sig tillbaka till världstoppen. Hon tror och hoppas att det ska ske i samarbete med Högstedt.
– Vi har haft några träningar och diskuterat framtiden. Hon har haft ett mycket tufft år och hoppas att jag ska kunna utveckla hennes tennis, säger Högstedt till Challenge.
Den 52-årige svensken är ett mycket respekterat namn på tenniscirkusen och har haft stora framgångar med främst sina kvinnliga adepter. Han coachade Maria Sjarapova då hon klättrade från nummer 18 till förstaplatsen på rankningen, hjälpte Caroline Wozniacki i början av hennes karriär, var förgrundsfigur i Kinas satsning på damtennis inför Peking-OS 2008, tränade därefter stjärnan Li Na, och har varit konsult åt Simona Halep.
Eugenie Bouchard har inte spelat sedan US Open då hon drabbades av hjärnskakning efter att ha fallit i omklädningsrummet. Comebacken i Peking fick sitt slut då hon i matchen mot Andrea Petkovic fick svår yrsel i början på andra set och lämnade banan i tårar.
Gjorde succé med Sjarapova
– Hon har fortfarande känning av hjärnskakningen. Hon ska vila någon vecka, efter det ska vi träna och sedan får vi se vad som händer, säger Högstedt.
Bouchard anses egensinnig och svår att samarbeta med så det återstår att se om äventyret med svensken tar slut efter testperioden eller blir en nystart på kanadensiskans satsning inför nästa säsong.
Hon var fjolårets stjärnskott på damtouren, gick till semifinal i Australian Open och Franska mästerskapet, till final i Wimbledon och klättrade under säsongen från 32 till fem på rankningen.
2015 var en besvikelse för henne redan före olyckan i US Open och Bouchard är idag 38 på listan.

.