söndag 11 december 2016

Stort tack för att Ni har tittat!

                                                  

Störst, bäst och vackrast - Fair Play i en egen division


Lagledaren Jörgen Windahl (till höger) jublar ikapp med spelarna. Foto: Senad Honic
Fair Play TK.
Klubben är inte bara störst och bäst utan också vackrast – åtminstone om vi ser till namnet som ju står för idrottens mest grundläggande värde.
Ordföranden Mats Nilsson, klubbdirektören Janne Immonen och deras medarbetare gör på olika plan ett så fantastiskt jobb att konkurrenterna har anledning att vara avundsjuka.
Vad gäller uppbyggnaden av företagsnätverk, marknadsföringen av klubben och Elitserien samt satsningen på de högsta svenska serierna spelar Fair Play i en egen division.
I dag försvarade Isak Arvidsson, Daniel Appelgren, Pablo Figueroa, Daniel Windahl och Martin Pedersen SM-guldet efter 4-2 hemma i en tuff uppgörelse mot mesta mästarna GLTK.
Det innebär också att Fair Play vid tre tillfällen tagit SM-guld på både dam och herrsidan, 2011, förra året och nu. Inte nog med det. Precis som ifjol har Fair Play i år också tagit dubbla guld utomhus under SM-veckan.
Wow!
En härlig inramning...                                 Foto Senad Honic
Finallagens möte i grundserien slutade 3-3 och att Fair Play i dag hade hemmaplan gjorde att
Arvidsson & Co fick bära favoritskapet även om det minskade något då det stod klart att dansken Frederik Nielsen inte skulle spela.
Fyra av de sex matcherna gick till matchtiebreak och hemmalaget drog längsta strået i tre av dem.Windahl besegrade Christian Samuelsson (10-4) i tredjesingeln och i dubbel slog Arvidsson/Figueroa tillbaka Eriksson/Samuelsson med 10-7.  Även guldet säkrades i matchtiebreak då Arvidsson på förstasingeln och i dagens sista match besegrade Markus Eriksson (10-8),
...med många tillresta GLTK-supporters, Foto: Senad Honic
Snacka om att tidigare Sverigeettan ”Mackan” Eriksson inte haft flyt i matchtiebreak där han åkt på
tre förluster i singel och sex i dubbel.
Men han har självklart också bidragit med mycket i göteborgslaget som gick obesegrat genom serien men nu får vänta på ett nionde SM-guld (senaste 2003).
Spektakuläre framtidshoppet Dragos Madaras och veteranen Nicklas Timfjord stod för GLTK:s segrar efter triumfer mot Appelgren respektive Figueroa.
Figueroa, Arvidsson och lagkompisarna fick sista ordet
Årets serie har varit en av de bästa på flera år och många klubbar har bedömat sig om att få ihop lag med kapacitet att vara med i toppstriden. Minns att det inför den sjunde och sista omgången var tre lag som hade chans att knipa den andra finalbiljetten bakom redan finalklara Fair Play.
Arvidsson & Co tappade två poäng under serien och visst känns det helt naturligt att malmö-klubben
också fick sista ordet.
Stort Grattis!
*
Ett stort tack till Senad Honic som såväl i dag som vid flera av Fair Plays tidigare matcher skickat underbara bilder.

Inga stora ITF-turneringar på hemmaplan i sikte för svenskorna - höjning av prispotter litet glädjeämne


Celik och Peterson behöver större ITF-turneringar i Sverige
Nästa år höjs prispengarna på ITF-touren.
Det är ett i och för sig ganska blygsamt men också mycket efterlängtat steg i rätt riktning.
Långt mer måste göras för att fler spelare ska ha ekonomisk kraft att fortsätta sina satsningar.
Många tvingas lägga av just på grund av att de inte har råd att fortsätta. Eftersom genombrotten numera sker högre upp i åldrarna än tidigare krävs en betydligt större ekonomisk uthållighet.
De allra största talangerna uppbär förbunds- och/eller sponsorstöd men det stora flertalet tvingas förlita sig till familjen vilket naturligtvis på flera sätt ger en extra börda att bära.
Har föreslagit det tidigare och gör det igen: ITF bör förmå Grand Slam-turneringarna att slopa mixed-klassen vilken ändå bara intresserar spelarna och deras anhöriga. Lägg istället dessa pengar på ITF-touren.
Dessutom är det önskvärt att Svenska tennisförbundet skapar fler stora ITF-turneringar på damsidan, turneringar som är jämförbara med de två Challengers som i år startades för herrarna.
Jag menar inte att det för sakens egen skull ska ska eftersträvas en absolut jämn fördelning mellan könen men tycker det är anmärkningsvärt att skapa två Challengers när det i själva verket är på damsidan som svensk tennis har fler spelare på den nivån.
Hur som helst får såväl tjejerna som killarna mer pengar att spela om på hemmaplan nästa år då också två turneringar försvinner.
På herrsidan tas en av turneringarna i Båstad bort. Höjningen är 20 000 dollar och den totala prispotten för de fyra turneringarna – Karlskrona, Båstad, Falun och Danderyd – blir 100 000 dollar (25 000 i varje). Det är en bra och utmanande nivå för hemmaspelarna vilket årets två 25:or i Falun och Danderyd visade. Markus Eriksson blev bäste svensk med en semifinal i Falun och en kvart i Danderyd.
Även på damsidan försvinner en av de två Båstad-turneringarna och Lund tar över arrangörskapet av tävlingen som i år gick i Helsingborg. Prissumman höjs med totalt 15 000 dollar och blir 105 000 dollar enligt följande: 25 000 : Ystad, Båstad (två 10 000 i år), Lund. 15 000: Djursholm och Näsbypark som i år var 10:or.
För spelare som Rebecca Peterson och Susanne Celik – och snart förhoppningsvis fler med dem – behövs större hemmatävlingar som stöttning på deras väg fram till WTA-touren där Johanna Larsson är ensam svenska.
Peterson har i år inte spelat i mindre turneringar än 50 000 dollars och Celik tappade bara ett set då hon tog titlarna i 25:orna i Helsingborg och Ystad.
Ett nog så tydligt besked om att de redan vuxit ur storleken på de svenska ITF-tävlingarna.