lördag 12 november 2016

Jätteskräll i Elitserien - hon gav sig själv bästa presenten


Tabergsdalens nyförvärv skrällde
Framtidshoppet Kajsa Rinaldo Persson gav i dag sig själv bästa födelsedagspresenten – om än en dag i efterskott.
Just fyllda 19 år besegrade 693-rankade Rinaldo Persson överlägsna Sverigeettan Johanna Larsson då Tabergsdalens TK på bortaplan besegrade Helsingborgs TK med 4-2 i den andra omgången av Elitserien.
Inte nog med singeltriumfen – 6-1, 4-6, 1-0 (11-9) – mot 51-rankade Larsson utan Rinaldo Persson besegrade i par med Alexandra Viktorovitch även Johanna Larsson/Emilie Francati i dubbeln.
Självklart ska man veta att Larsson under uppehållet på WTA-touren är inne i en period då fokus ligger på allt annat än matcher men samtidigt ska inte det förta något av Rinaldo Perssons prestation.
Regerande mästaren Fair Play tappade inte ett set och släppte bara 18 game mot tippade bottenlaget Näsbypark.
Fair Play och Salk (4-2 mot Lidköping) är enda obesegrade lag efter två omgångar.
*
Kollegan Torbjörn Dencker och jag har under några dagar följt fjolårets nykomling Solna TK och kommer i två inslag framöver att berätta om klubben, personerna bakom den och så får ni självklart en närmare presentation av spelarna.
I dag följde vi det heta stockholmsderbyt mellan STK och Salk som inledde herrarnas Elitserie.
Det var välfyllda läktare och en härlig stämning i Solna Tenniscenter där Sverigeettan Elias Ymer mycket oväntat dök upp. Hans medverkan inskränkte sig till en dubbel och den inte övertygande insatsen där har sin naturliga förklaring (se inslaget nedan). Ymer visste på förhand att han inte skulle kunna visa sitt bästa jag och det var starkt att han ändå ställde upp för laget som har flera spelare borta.
Solna TK vann med 5-1 och tonen angavs av veteranen Filip Prpic och slovaken Pavol Cervenak som tillsammans inledde med seger mot Ymer/Vincent Eriksson och därefter tog var sin singelseger.Veteranen: "Det här kittlar mer än då jag var proffs"


Han är 34 år och debuterade i Elitserien redan som 16-åring.
Att Filip Prpic tycker att dagens Elitseriepremiär kittlar mer än matcherna han spelade på proffstouren visar vilken vikt veteranen fäster vid Elitserien.
Det gör också Robin Borg och utan hans stora engagemang i klubben hade Solna TK inte klättrat från division IV till Elitserien på fyra år.
Med bara några timmar kvar till elitseriepremiären mot Salk – med Sverigeettan Elias Ymer i laget – träffar Challenge här Prpic och Borg: