lördag 12 november 2016

Jätteskräll i Elitserien - hon gav sig själv bästa presenten


Tabergsdalens nyförvärv skrällde
Framtidshoppet Kajsa Rinaldo Persson gav i dag sig själv bästa födelsedagspresenten – om än en dag i efterskott.
Just fyllda 19 år besegrade 693-rankade Rinaldo Persson överlägsna Sverigeettan Johanna Larsson då Tabergsdalens TK på bortaplan besegrade Helsingborgs TK med 4-2 i den andra omgången av Elitserien.
Inte nog med singeltriumfen – 6-1, 4-6, 1-0 (11-9) – mot 51-rankade Larsson utan Rinaldo Persson besegrade i par med Alexandra Viktorovitch även Johanna Larsson/Emilie Francati i dubbeln.
Självklart ska man veta att Larsson under uppehållet på WTA-touren är inne i en period då fokus ligger på allt annat än matcher men samtidigt ska inte det förta något av Rinaldo Perssons prestation.
Regerande mästaren Fair Play tappade inte ett set och släppte bara 18 game mot tippade bottenlaget Näsbypark.
Fair Play och Salk (4-2 mot Lidköping) är enda obesegrade lag efter två omgångar.
*
Kollegan Torbjörn Dencker och jag har under några dagar följt fjolårets nykomling Solna TK och kommer i två inslag framöver att berätta om klubben, personerna bakom den och så får ni självklart en närmare presentation av spelarna.
I dag följde vi det heta stockholmsderbyt mellan STK och Salk som inledde herrarnas Elitserie.
Det var välfyllda läktare och en härlig stämning i Solna Tenniscenter där Sverigeettan Elias Ymer mycket oväntat dök upp. Hans medverkan inskränkte sig till en dubbel och den inte övertygande insatsen där har sin naturliga förklaring (se inslaget nedan). Ymer visste på förhand att han inte skulle kunna visa sitt bästa jag och det var starkt att han ändå ställde upp för laget som har flera spelare borta.
Solna TK vann med 5-1 och tonen angavs av veteranen Filip Prpic och slovaken Pavol Cervenak som tillsammans inledde med seger mot Ymer/Vincent Eriksson och därefter tog var sin singelseger.10 kommentarer:

 1. Hej tack för en bra och intressant blogg, jag måste tyvärr säga att det är tråkigt att du inte vågar ifrågasätta starka namn inom svensk tennis mer då du inte har några problem med att köra över mindre etablerade namn tar din sågning av Dragos madaras som ett exempel. Tycker du inte att du i denna eller i någon intervju eller text om Elias borde ifrågasätta hans inställning och attityd under Stockholm open? Eller menar du på fullaste allvar att en Elias Ymer som går på 100% förlorar 9 raka game på kamke? Bra blogg tycker bara det är synd att du sparkar neråt oftast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för dina uppskattande ord och din intressanta kommentar. Jag diskuterar gärna detta och annat men aldrig med anonyma personer. Mvh Jonas

   Radera
  2. ps. Tror du kan fråga i stort sett alla etablerade namn genom åren - till exempel då Borg, Wilander, Söderling, Larsson, Björkman - om jag inte varit kritisk mot dem. Mvh
   Jonas

   Radera
  3. Hej igen tack för svar. Jag har ingen direkt anledning att behöva diskutera det. Vill bara påpeka att jag tycker det är synd när du hänger ut en spelare sedan när en annan spelare får ett wc till Stockholm Open och faktiskt halvtankar i 9 game så väljer du att inte lyfta det av någon anledning för alla som såg matchen kunde tydligt se att det inte var en maxprestation och då bortser jag från spelet som ibland inte fungerar men tycker inte Elias inställning i Stockholm open var mycket bättre än tex Dragos, När det är så tydligt tycker jag ändå det vore rimligt att ifrågasätta varför han inte ens försökte vinna matchen på riktigt. Du har rätt i att du har visat att du kan ta ställning mot större namn inom tennisen så där var jag lite hård absolut. Vad jag ville komma fram till är att jag skulle tycka det var intressant med mer kritisk granskande som tex förbundets ekonomi ja den är dålig är allt man hör hela tiden, men varför? Har vi rätt personer på rätt plats? Varför har vi inte pengar så vi har råd att ha en heltidscoach på förbundet? Självklart inget du kan svara på men vore intressant att höra någon som kan svara på dessa frågor få göra det. Och återigen tack för en bra blogg och ditt engagemang mycket uppskattat! :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag inte är anonym men har samma frågor som tennisfiluren kan du väl svara mig istället, Jonas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, samtidigt kommer jag aldrig förstå de som inte vågar stå för sin åsikt.
   Jag tycker att Elias insats efter klara ledningen i första set visar att Elias har mycket svårt att spela på hemmaplan. Han säger att han älskar det men kroppsspråk och annat tyder på att han känner av en enorm press och ännu inte klarar det mentalt. Så har det varit med flera svenska spelare genom åren, flertalet lärde sig hantera situationen men Sofia Arvidsson är väl typexempel på spelare som det fortsatta att låsa sig för på hemmaplan. Skillnaden på Elias agerande i dubbeln var enorm och där drog han ju inte heller lasset på egen hand. Den som tror att han tankade har absolut ingen meningsfrände i mig. Vad anser du själv? Mvh Jonas

   Radera
 4. Tack för svaret, Jonas. Det är fullt förståeligt att det låser sig på hemmaplan. När jag själv spelar räcker det att min sambo kommer inom 100 meters radie för att mitt spel ska bli krampaktigt...

  Däremot tycker jag att Elias beteende i andra set var skamligt. Det är en sak att spela krampaktigt, en annan att sluta kämpa.

  Vad gäller anonymitet så har jag två åsikter:

  1. Debatter online skulle bli extremt mycket fattigare om man ignorerade allt som skrivs anonymt.

  2. Jag tror att du skulle skriva vassare under pseudonym. Som de flesta journalister är det viktigt för dig med access. Skriver du allt för kritiskt riskerar du att försämra den. Så enkelt är det.

  SvaraRadera
 5. Vad gäller jämförelsen med Sofia så hade hon i princip alltid en beundrandsvärd inställning, även när spelet inte fungerade.

  SvaraRadera
 6. Tack Christian, gällande att vara anonym kan jag känna att du borde tänka om där Jonas. Tennissverige är litet som du vet om man är verksam som spelare eller tränare inom det är det inte alltid det smartaste att kritisera varken våra toppspelare eller förbund öppet har jag fått erfara under åren därav anonymiteten. Men du som journalist har ju ändå möjlighet att lyfta dessa frågor med berörda på ett enklare vis,kalla mig feg men har öppet kritiserad förbundet tidigare och det var inte till min fördel då och tror inte de skulle vara det denna gången heller. Vidare anser jag inte Elias gjorde sitt yttersta och visade dålig attityd han gjorde inget för att förlänga matchen ändra matchbild osv utan hängde mest med huvudet och studsade racket min fasta åsikt är att han inte förlorar 9 raka game på kamke om han försöker 100% vare sig spelet har låst sig för honom eller inte.

  SvaraRadera