tisdag 18 oktober 2016

Ymers insats så imponerande att den är svår att beskriva


 Ymer möter Ivo Karlovic i andra omgången. Foto Karolina Brunström
Det finns så mycket att skriva om Mikael Ymers skräll mot Fernando Verdasco att det är svårt att
bestämma var jag ska börja.
Det får bli så här:
• If Stockholm Open är Mikaels första hardcourt-turnering på ett år .Då tvingades han på grund av skada bryta matchen mot storebrorsan Elias i en Challenger i Brescia.
•Det är knappt två månader sedan Mikael gjorde comeback efter ett nio månaders långt uppehåll på grund av skada.
•Han har spelat bara fyra turneringar efter återkomsten.
Med andra ord: Han skulle rimligen inte besegra en tidigare världssjua som fortfarande håller så hög klass att han ligger 44 på listan.
Jag trodde inför matchen att Mikael skulle hålla spelet väl uppe på det mycket långsamma underlaget och att den vänsterhänte spanjoren skulle få svårt att slå igenom hemmafavoritens kompakta försvar men ändå dra längsta strået till slut.
6-2, 6-1!
Verdasco var chanslös. Han slog och slog men fick ingen som helst utdelningen på sin normalt så fruktade forehand och blev allt mer frustrerad. Faktum är att Mikael slog fler vinnare från bakplan, han hade större tålamod, rörde sig långt bättre, var mentalt starkare, ja, kort sagt: han var bättre i allt.
Ikväll fick den 549-rankade svensken sitt genombrott. Han blev med skrällen ett namn utanför tenniskretsen och höjde temperaturen i If Stockholm Open ytterligare några grader.
Skalpen han tog är den största en svensk herrspelare tagit sedan Mikaels storebror Elias i april förra året besegrade 41-rankade rötägget Nick Kyrgios i 500-turneringen i Barcelona.
*
Det går förstås att skriva betydligt mer än så här om Mickes jätteskräll och det gör jag på If Stockholm Opens hemsida där du också hittar en färsk intervju med skrällsegraren.

3 kommentarer:

  1. Vill påpeka ett litet fel i början. Du skriver Elias😁.

    Annars är det bara att hålla med. Vilken härlig seger. Bådar gott om Mikael får vara frisk.

    SvaraRadera