fredag 28 oktober 2016

Peterson till semifinal i USA

På väg mot topp-100
Efter ett drygt månadslångt tävlingsuppehåll är Sverigetvåan Rebecca Peterson tillbaka på touren
– och det med besked.
För bara några minuter sedan slog 21-åringen från Järfälla in matchbollen mot Alize Lim (6-3, 3-6, 6-4) och säkrade med det en semifinalplats i 50 000-dollarturneringen i Macon, USA.
Peterson hade i skiljeset 2-0, 5-2 och matchbollar vid 5-3 i egen serve. Att hon efter att ha tappat det gamet bröt blankt visar på mental styrka.
Peterson är rankad 125 och har alla möjligheter att nå sin bästa rankning i karriären (hon låg 119 i maj i år) innan säsongen är över. Hon har totalt fyra 50 000-dollar-turneringar på schemat under USA-turnén.
I semifinalen väntar segraren mellan Francesca di Lorenzo och kvalspelaren Danielle Rose Collins.Styrkebesked av Cabaj Awad


Semifinalklara Cabaj Awad
Tolv svenskor fanns i startfältet i veckans 10 000-dollar-turnering i Djursholm. Då det på lördagen är
dags för semifinaler är 20-åriga Jacqueline Cabaj Awad enda kvarvarande hemmahopp i singel.
Precis som sin tredjeseedade kvartsfinalmotståndare Tess Sugnaux hade Cabaj Awad en närmare fyra timmar lång match dagen innan i kroppen och nu var det inget snack om vem av dem som är starkast. Cabaj Awad släppte bara två game och möter i semi rumänskan Laura-loana Andrei.
Den andra semifinalen blir ett högintressant möte mellan skönspelande titelförsvararen Julie Gervais (som förhoppningsvis är återställd efter ryggbesvären som plågade henne i slutet av mötet med Ida Jarlskog) och 15-åriga polska jättelöftet Iga Swiatek som fick wild card till kvalet.
Mirjam Björklund och Brenda Njuki säkrade i dag en plats i lördagens dubbelfinal där Andrei och Anna Klasen väntar.