onsdag 3 februari 2016

Sverige favorit i FC-premiär men visst finns lurande faror

 Celik och Peterson väntar båda på singelseger i FC
Rebecca Peterson och Susanne Celik tar som väntat hand om singlarna då Sveriges Fed Cup-lag i morgon inleder gruppspelet i Israel.
Fed Cup-kapten Lars-Anders Wahlgren nominerar dubbelparet först efter de två singlarna men händer inget oförutsett bildar Peterson par med Cornelia Lister.
För premiärmotståndet svarar Portugal som på förhand såg ut att bli gruppens slagpåse och som i dag föll med 0-3 mot Ukraina som inte släppte ett set ifrån sig.
Det unga svenska laget gäller som storfavoriter mot Portugal och allt känns bäddat för gruppfinal mot favorittyngda Ukraina på fredag.
Samtidigt ska vi komma ihåg att Sverige saknar Johanna Larsson och att Wahlgren mönstrar ett ungt och orutinerat lag.
Lagets ankare Peterson har 0-2 i facit i FC-singlar.
Celik har 0-1.
Tilläggas ska ska att deras facit är från World Group II, en division över den laget nu spelar i.
Många spelare känner en extra stor press då de vid något eller några tillfällen per år får äran att dra på sig landslagsdräkten och den pressen kan bli övermäktig för spelare som saknar både erfarenhet och segrar att luta sig mot.
Därför kommer i alla fall inte jag att basunera ut ”Fiasko” om den förmodade segern mot Portugal uteblir.

Mer grusspel än han planerat trolig följd av Federers skada

Knäskadan ger anledning till huvudbry
Federer knäskadad!
I en sport där skador hör till vardagen borde nyheten om Roger Federers knäskada inte väcka minsta förvåning.
Men det gör den.
Schweizaren har under sin långa karriär varit mycket förskonad från skador. Visst, hans rygg har krånglat vid några tillfällen men den 34-årige världstrean har ändå klarat sig ifrån längre uppehåll.
Hur det blir nu återstår att se.
Federer berättar på Facebook att han skadade sig dagen efter Australian Open-semifinalen mot Novak Djokovic, att undersökningen visade på en meniskskada och att han genomgått artroskopi.
Han har lämnat återbud till ATP-turneringarna i Rotterdam och Dubai.
”Jag ber om ursäkt till mina vänner i Rotterdam och Dubai, för jag såg fram emot att spela dessa turneringar. Samtidigt som det här är ett olyckligt bakslag, är jag glad för att min läkare sade att ingreppet gick bra”, hälsar Federer.
Jag tror att det påtvingade uppehållet får honom att stuva om i det ursprungliga turneringsschemat. Enligt det blir Franska mästerskapet hans enda grusturnering i år.
Med tanke på att grus är det för kroppen - och då i synnerhet för knäna - skonsammaste underlaget ligger det nära till hands att Federer omprövar sitt beslut att i år avstå samtliga vårens tre Masters-turneringar i Monte Carlo, Madrid och Rom - turneringar där vi självklart vill se alla de största stjärnorna. (Att Federer ska spela alla tre är att hoppas på för mycket)
Federer räknar med att göra comeback i början på mars då det är dags för Masters-turneringen i Indian Wells – den enda turnering han enligt ursprungliga planeringen ska spela före Franska mästerskapet.