onsdag 3 februari 2016

Mer grusspel än han planerat trolig följd av Federers skada

Knäskadan ger anledning till huvudbry
Federer knäskadad!
I en sport där skador hör till vardagen borde nyheten om Roger Federers knäskada inte väcka minsta förvåning.
Men det gör den.
Schweizaren har under sin långa karriär varit mycket förskonad från skador. Visst, hans rygg har krånglat vid några tillfällen men den 34-årige världstrean har ändå klarat sig ifrån längre uppehåll.
Hur det blir nu återstår att se.
Federer berättar på Facebook att han skadade sig dagen efter Australian Open-semifinalen mot Novak Djokovic, att undersökningen visade på en meniskskada och att han genomgått artroskopi.
Han har lämnat återbud till ATP-turneringarna i Rotterdam och Dubai.
”Jag ber om ursäkt till mina vänner i Rotterdam och Dubai, för jag såg fram emot att spela dessa turneringar. Samtidigt som det här är ett olyckligt bakslag, är jag glad för att min läkare sade att ingreppet gick bra”, hälsar Federer.
Jag tror att det påtvingade uppehållet får honom att stuva om i det ursprungliga turneringsschemat. Enligt det blir Franska mästerskapet hans enda grusturnering i år.
Med tanke på att grus är det för kroppen - och då i synnerhet för knäna - skonsammaste underlaget ligger det nära till hands att Federer omprövar sitt beslut att i år avstå samtliga vårens tre Masters-turneringar i Monte Carlo, Madrid och Rom - turneringar där vi självklart vill se alla de största stjärnorna. (Att Federer ska spela alla tre är att hoppas på för mycket)
Federer räknar med att göra comeback i början på mars då det är dags för Masters-turneringen i Indian Wells – den enda turnering han enligt ursprungliga planeringen ska spela före Franska mästerskapet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar