fredag 4 december 2015

Förbundets sportchef ryter i: "Jag tycker det är för jävligt"


Johan Sjögren betonar vikten av dubbel
Svenska tennisförbundets planerade dubbelläger i december ställs in.
Orsak: för många återbud.
– Jag tycker det är för jävligt, dubbeln är oerhört viktig för spelarnas utveckling och för våra landslag, säger sportchefen Johan Sjögren till Challenge.
Det är bara att hålla med honom men det verkar som om alltför många unga spelare och deras tränare inte inser dubbelns värde. 
Att sportens största stjärnor endast sporadiskt spelar dubbel sänder en signal som lätt misstolkas och som inte säger ett dyft om hur mycket dubbel toppnamnen spelade under junioråren.
Trots att det står utom allt tvivel att dubbelträning utvecklar även singelspelet är det många juniorer som rycker på axlarna åt spelformen.
Senaste exemplet på det: Förbundet hade för avsikt att i december hålla två dubbelläger, ett för killarna och ett för tjejerna. Lägren skulle bekostas genom medel ur Pirres dubbelfond och rutinerade och meriterade dubbelspecialisterna Robert Lindstedt och Johan Brunström var taggade inför uppgiften att dela med sig av sitt kunnande till killarna. På samma sätt kände exproffset och nya assisterande Fed Cup-kaptenen Åsa Svensson inför lägret med tjejerna.
Sex killar och åtta tjejer var inbjudna men då bara ett fåtal av dem tackade ja ställs lägren in.
Några återbud beror på att spelarna väljer att tävla utomlands den aktuella veckan och det är förstås inget att säga om. Andra har tackat nej av mer svårförståeliga skäl.
Hur som helst gör förbundet nya försök 2016 då fyra dubbelläger är inplanerade.
Eftersom alla inte riktigt verkar ha förstått är det nog säkrast att Johan Sjögren är övertydlig i vad som står på programmet under träningslägren.
Då finns  det åtminstone ingen risk för att fler spelare ska lämna återbud med samma förklaring som en av de inbjudna till decemberlägret gjorde:
”Jag kan inte. Jag ska träna då”.

1 kommentar:

  1. Det är alltid samma spelare som lämnar återbud till läger, blir skadade på läger eller av konstiga anledningar inte deltager. Varför fortsätter förbundet bjuda in dessa spelare ? Det finns spelare rankade mellan 6-10 som skulle göra vad som helst för att få vara, och som många gånger har bättre förutsättningar med sitt engagemang och passion till tennisen.

    SvaraRadera