måndag 7 december 2015

IPTL är rena dunderkuren för tennisens girigbukar


Världsettan Serena Williams är tillbaka på banan och spelar nu en penningstinn uppvisningsturnering.
Det kan tyckas märkligt eftersom den 34-åriga amerikanskan på grund av skada och trötthet beslutade att avbryta sin säsong efter US Open i september.
Men det är faktiskt inte så anmärkningsvärt som det kan verka.
De enorma summor hon och de andra stjärnorna drar in i jippoturneringen tycks nämligen hjälpa mot skador, utbrändhet, speltrötthet och allt annat som i övriga fall får spelarna att hoppa av turneringar på WTA- eller ATP-touren.
Ja, för tennisens många girigbukar verkar tjocka dollarbuntar fungera som rena dunderkuren.
Jippot Williams nu medverkar i heter International Premier Tennis League (IPTL) och även om namnet kan ge sken av något annat finns där ingen sportslig status.
Det finns däremot i de WTA-turneringar Williams lämnat återbud till under hösten och då i synnerhet i WTA-slutspelet i Singapore där världsettans frånvaro resulterade i ett kraftigt bakslag för slutspelet och för damtennisen i stort.
Williams, Sjarapova, Federer och Nadal spelar IPTL och har liksom många av de andra spelarna riktat kritik mot att säsongerna på ATP och WTA-touren varit för långa.
Tourledningarna har valt att korta säsongerna men fick inte igenom sitt motkrav att spelarna då skulle förbinda sig att inte spela uppvisningsturneringar under uppehållet.
På ett sätt är det naturligtvis självklart att tennisstjärnorna precis som alla andra har rätt att göra vad de vill på sin semester.
Men när redan ofantligt rika stjärnor väljer att jobba extra på sin ledighet får de leva med att deras snack om långa säsonger och pressade scheman avfärdas som ogrundat gnäll.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar