fredag 6 februari 2015

Även då andra står i fokus visar Arvidsson sin storhet

Sofia Arvidsson  (i mitten)  applåderar Sverigeettan Johanna Larsson vid dagens lottning inför Fed Cup-matchen

Johanna Larsson och Rebecca Peterson spelar singlarna i helgens Fed Cup-match mot Schweiz.
Ändå tänkte jag mest på Sofia Arvidsson då matchen i dag lottades i Helsingborg Arena.
Under många år var Arvidsson klar Sverigeetta och givet ankare i Fed Cup.
Nu får hon plötsligt inte vara med i singel.
Undrar hur det känns – egentligen.
Inte med en min eller med ett ord röjde snart 31-åriga Arvidsson om hon innerst inne känner djup besvikelse över att ha förlorat fajten om platsen som singeltvåa till elva år yngre Peterson.
”Jag är jätteglad för Rebeccas skull och det kommer att gå jättebra”, sa Sofia på presskonferensen.
Så uttalar sig en genuin lagspelare. Sofia är en av de mest laglojala som står att finna. Hon debuterade i FC redan 2000, har alltid ställt upp då kaptenen kallat och tilldelades för tre år sedan Internationella tennisförbundets (ITF) utmärkelse Heart Award.
Även om alla vet att inget varar för evigt är det svårt att förbereda sig på den där stunden då tillvaron med ens inte är som den brukar. Extra svårt är det säkert när det inte är du utan andra som bestämmer att din tillvaro ska förändras.
Just därför gick mina funderingar till vad som rörde sig i Sofias huvud då hon satt där framme på podiet men ändå i skymundan av lagkompisarna som fått förtroendet i singel.
Förhoppningsvis kommer sidsteppningen att ge henne extra motivation för resten av året. 2014 var rent svagt och jag hade inte trillat av stolen av förvåning om hon valt att avsluta karriären - men är mycket glad att hon inte gjorde det. Sofia har mycket stor potential och att hon nu tagit hjälp av Stefan Edberg, Magnus Larsson och Carl Axel Hageskog på akademin Ready Play visar att ambitionen finns kvar.
Så vi ska definitivt inte dra slutsatsen att Sofia Arvidsson spelat sin sista singel i Fed Cup.
Helgens huvudpersoner då?
Solklara Sverigeettan Johanna Larsson tycker inte att hennes roll förändras av att hon nu har en singeldebutant istället för en veteran bakom sig. Johanna har i såväl Collector Swedish Open som i Fed Cup visat att hon har förmågan att lyfta sig på hemmaplan. 8-2 i singelfacit hemma i FC så här långt.
Rebecca Peterson är utan tvekan svensk damtennis stora framtidshopp. Hon har med sitt breda register möjlighet att spela varierat och med det är mycket mark vunnen på en tour där de flesta är stöpta i samma form. Rebecca gör ett moget intryck vid sidan av banan och hennes mentala styrka kommer i helgen att testas hårdare än någonsin tidigare.
Schweiz har i Timea Bacsinszky och 17-åriga jättelöftet Belinda Bencic en på papperet starkare uppställning men hur fungerar l-a-g-e-t? Kaptenen Heinz Günthardt tonar nen motsättningarna mellan spelarna men ett flertal gräl och utbrott under träningarna ger en helt annan bild.
**
Lördag: Rebecca Peterson-Timea Bacsinszky, Johanna Larsson-Belinda Bencic.
Söndag: Larsson-Bacsinszky, Peterson-Bencic. Arvidsson/Susanne Celik-Victoria Golubic/Xenia Knoll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar