tisdag 24 februari 2015

Skräll krävs av Ymer & Co för att undvika nytt kval

Elias Ymer blev matchhjälte mot Lettland i fjolårets kval

Nästa helg drar en av årets största idrottsfester igång.
126 nationer spelar Davis Cup 2015 då Sverige för tredje året i rad återfinns i division I.
På papperet talar det mesta för att Sverige tvingas till kvalspel. Motståndaren Österrike har nämligen starkare singelspelare och ett dubbelpar i klass med Sveriges.
Davis Cup-kapten Fredrik Rosengren tog i dag ut en väntad trupp: Elias Ymer (rankad 188) och Christian Lindell (234) i singlarna och Robert Lindstedt (34) Johan Brunström (81) i dubbel. Fram till lottningen nästa torsdag kan Rosengren ändra laget.
Österrike ställer i singel upp med formstarke Andreas Haider-Maurer (57) som förra veckan var i semifinal på gruset i Rio de Janeiro och rutinerade Jürgen Melzer (86). Melzer är rankad 38 i dubbel men har inte spelat dubbel i DC sedan 2011. Dubbelspecialisten Alexander Peya är rankad 12. I laget ingår också Gerald Melzer.
De två senaste åren har Sverige inte bara tvingats till kval utan också stått på randen till nedflyttning efter förlust i första kvalmatchen. 2013 säkrades nytt kontakt efter seger mot Danmark och i fjol räddades äran då Elias Ymer vann den femte och avgörande matchen mot Lettland.
Sverige har för övrigt vunnit endast tre av sina tio senaste matcher och är 29:a på världsrankningen där Österrike ligger 21.
**
I dag lossnade det för  Charlotte Kalla i skid-VM och att hennes triumf var väntad gör den inte mindre välkommen. Lika efterlängtad var amerikanskornas succé. Okej att norskorna hade dåligt vallat och otur med startnumren men ska skidsporten tas riktigt på allvar krävs att fler nationer slåss i toppen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar