torsdag 5 mars 2015

Ymer: "Jag har steppat upp på de viktiga matcherna"


Sveriges Davis Cup-kapten Fredrik Rosengren höll fast vid det lag han förra tisdagen tog ut till helgens match mot Österrike i Örebro.
Matchen lottades för några timmar sedan och Rosengren nominerade Elias Ymer och Christian Lindell i singlarna samt Robert Lindstedt/Johan Brunström i dubbel.
Kring dubbelparet har det inte funnits några frågetecken medan Rosengren funderat mer kring singelplatserna. Isak Arvidsson har imponerat mest av samtliga på flera träningar och Rosengren säger att det var de senaste dagarnas träningar som avgjorde till Ymer och Lindells fördel.
Sverigeettan Ymer är först ut på fredagen. Det 18-åriga hemmahoppet möter veteranen Jürgen Melzer som varit världsåtta och nu ligger drygt hundra platser före 189-placerade Ymer.
Fredrik Rosengren är nöjd med att gästerna nominerat Melzer som singeltvåa bakom formstarke Andreas Haider-Maurer. Orsak: Melzer är på nedgång och har vid flera tillfällen visat sviktande nerver.
Just i Davis Cup upplever många spelare en större mental anspänning än vad de gör på ATP-touren. De spelar för sitt lag och för sitt land vilket skapar en extra press och däri ligger säkert en stor del av förklaringen till att vi ser många skrällar i DC och att rankningen där är av underordnad betydelse.
Fredagens singlar: Elias Ymer-Jürgen Melzer, Christian Lindell-Andreas Haider-Maurer.
Lördagens dubbel: Robert Lindstedt/Johan Brunström–Jürgen Melzer/Alexander Peya.
Söndagens singlar: Ymer-Haider-Maurer, Lindell-Melzer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar