torsdag 27 augusti 2015

Elias Ymer vann kvalrysare - en seger från världsrekord

Puh! Elias var mycket illa ute i början på tredje set,

Elias Ymer är klar för kvalfinal i US Open.
19-åringen från Skara besegrade ikväll tysken Jan-Lennard Struff i en rysare i andra kvalomgången (6-2, 4-6, 7-6 ) och har nu möjlighet att tangera det oslagbara världsrekordet att under en säsong kvala in i samtliga fyra Grand Slam-turneringar.
Kanadensaren Frank Dancevic svarade för bedriften 2011 och Ymer gör det om han i kvalfinalen besegrar rutinerade spanjoren Albert Montanes. Lyckas Elias får vi hoppas att likheterna med Dancevic upphör. Kanadensaren föll nämligen direkt i såväl Australian Open, Franska mästerskapet, Wimbledon och US Open.
Men Montanes är självklart ett svårt sista kvalhinder för Ymer som hade matchboll mot spanjoren då de tidigare i år möttes i kvartsfinal i en Challenger på grus vilket är bådas bästa underlag.
Montanes är rankad 125 – 22:a som bäst under två veckor 2010 – och har tagit sex titlar, alla på grus och den senaste i Nice för två år sedan.
Elias Ymer – 143 på rankningen - har ett trumfkort i sin spanske coach Galo Blanco som under sin karriär besegrade Montanes i två av deras fyra möten och vet vilken taktik han ska lägga upp för sin adept.
Ymer var mycket illa ute mot Struff i början på tredje set då tysken hade två breakbollar till 3-0. Istället bröt Elias i gamet efter tillbaka till 2-2. Vid 5-4 var han bara två bollar från seger i Struffs serve. I tiebreak följdes spelarna åt innan Elias skaffade sig ett minibreak till 6-4. Struff räddade svenskens första matchboll men i egen serve säkrade Elias Ymer en plats i kvalfinal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar