torsdag 15 oktober 2015

Ymer kan bli Ymers ersättare i både SO och Davis Cup-kval

Överlägsne Sverigeettan Elias Ymers skada oroar

Sverigeettan Elias Ymers axelskada kommer
sällsynt olägligt.
Elias är ett av de stora affischnamnen i nästa veckas If Stockholm Open och ankare i Sveriges Davis Cup-lag som veckan efter SO möter Danmark i ödeskval.
Redan förra helgen hade Elias känningar i bröst och axel och i dag tvingades han bryta sin match i andra omgången i Challengern i franska Rennes.
Det är oklart hur allvarlig skadan är och hur lång tid det kommer att ta innan 19-åringen från Skara kan spela igen.
I bästa fall var Elias beslut att bryta dagens match en försiktighetsåtgärd för att inte förvärra skadan inför SO men även om så skulle vara fallet är hans medverkan osäker.
Jag ska inte måla f-n på väggen men visst finns det ändå anledning att se vilka lösningar som är tänkbara om Elias Ymer inte kan medverka i de två stundande evenemangen som var och en på sitt sätt betyder så mycket för svensk tennis.
Tvingas han lämna återbud till SO kan jag inte se annat än att arrangören överlåter Elias wild card till hans två år yngre bror Mikael. Detta inte därför att Mikael sett till spelkapacitet skulle vara given utan därför att han spelar för Salk som tillsammans med KLTK och Stockholms tennisförbund äger turneringen.
Det finns ingen spelare som kan fylla luckan om den överlägsne Sverigeettan måste avstå DC-kvalet borta mot Danmark 31 oktober-1 november. Blir så fallet är det i mina ögon självklart att Markus Eriksson tar hand om förstasingeln och att Mikael Ymer får göra DC-debut som singeltvåa.
Isak Arvidsson och Fred Simonsson är borta ur bilden efter veckans ”uttagningsmatcher” i Kungliga hallen.
Ändå tror och hoppas jag att Isak kommer med i laget som ersättare till dubbelspecialisten Robert Lindstedt. Visserligen är Andreas Siljeström Sveriges näst bäst rankade dubbelspelare men han saknar till skillnad från Arvidsson DC-rutin och är dessutom inget alternativ i singel.
Inte minst med tanke på att Mikael Ymer skulle bli debutant i dessa sammanhang vill DC-kapten Fredrik Rosengren säkert ha ett alternativ till de två singelspelare han tar ut.
Nu är det bara att hoppas att dessa tänkbara lösningar inte behöver komma till användning utan att Elias Ymer repar sig snabbt, blir affischnamn i Kungliga hallen och ankare i DC-laget där i så fall Markus Eriksson eller Mikael Ymer blir singeltvåa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar