onsdag 18 november 2015

Nadal klar för semifinal då Wawrinka tog skön revansch

Fysiskt tunnare men också bättre än på länge

På onsdagskvälllen säkrade Rafael Nadal en semifinalplats i ATP-finalen i London.
Det skedde i samma stund som världsfyran Stanislas Wawrinka tog första set mot David Ferrer.
Wawrinka vann med 7-5, 6-2 och fredagens möte med hemmafavoriten Andy Murray avgör vem av dem som gör Nadal sällskap till semi.
Jag var kritisk till Wawrinkas oinspirerade insats i hans första gruppspelsmatch mot just Nadal. Mot dennes landsman stämplade den 30-årige schweizaren igår kväll inte bara in på jobbet för att markera närvaro utan slet verkligen. Inledningsvis var det uppförbacke mot den bollsnåle spanjoren som vid 5-4 servade för första set. Wawrinkas break då var förstås nyckelgamet efter vilket världsfyran stadigt höjde sin nivå och stundtals spelade så där skönt avslappnat som han gör i sina bästa stunder.
Murray har 8-6 inbördes mot Wawrinka men anmärkningsvärt nog har de inte mötts på drygt två år vilket gör att följande statistik är mest kuriosa: Wawrinka vann båda deras möten 2013, Murrays senaste triumf kom ett år tidigare och skotten har 1-0 inomhus på hardcourt.
I dag avgörs det vem som följer Roger Federer till semi från den andra gruppen. Allt talar för att det blir överlägsne världsettan Novak Djokovic som har 20-2 inbördes mot Tomas Berdych. I detta fall är siffrorna inte kuriosa. Serben har vunnit årets tre möten, sju i rad och Berdych senaste seger kom våren 2013 på gruset i Roms Master-turnering Berdych har i år ökat säkerheten i sin forehand genom att ha mer topspin men hans register är fortfarande så begränsat att Djokovic kan utnyttja luckorna.
Så här är läget i gruppen inför dagens avslutande gruppspelsmatcher Djokovic-Berdych, Roger Federer-Kei Nishikori:
1. Federer 2 segrar (4-0 i set)
2. Djokovic 1 seger (2-2).
3. Nishikori 1 seger (2-3) 
4. Berdych 0 seger (1-4)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar