fredag 15 januari 2016

Vilken smakstart på året, Ida!

Ida vann också dubbeln i Malmö i par med Kajsa Stegrell. Foto:Senad Honic
För en vecka sedan spelade hon hem titeln i Salk Opens ITF-klass.
I dag segrade hon i den första upplagan av av EuroElite ITF Junior Malmö Open.
Snacka om rivstart på 2016 för 17-åriga framtidshoppet Ida Jarlskog från Allmänna Tennisklubben Lund (ATL).
I runt och ett halvt år har Jarlskog inte alls kunnat göra sig rättvisa på grund av återkommande skadeproblem. Men nu, skadefri och oerhört spelsugen, visar Jarlskog att hon blir att räkna med på allvar.
Hon tappade inte sett set i Malmö och släppte faktiskt bara strögame ifrån sig i fyra av sina fem matcher, bland annat då i dagens final där oseedade polska överraskningen Dzik Rogozinska tog bara ett game.
Totalt tio hemmaspelare återfanns i startfältet och förutom Ida nådde även Sandra Örtevall kvarten.
På pojksidan blev det inte lika stora svenska framgångar som i Salk Open där 17-årige Jonas Eriksson Ziverts tog titeln.
I EuroElite ITF Junior Malmö Open (ursäkta men går det att få till ett snärtigare namn 2017 :) var Johan Garpered med sin kvartsfinal bäst av de tolv hemmahoppen.
De här stora internationella juniorturneringarna på hemmaplan är mycket värdefulla för svensk tennis och arrangörsklubbar som Salk och Fair Play ska ha en stor eloge för sina åtaganden.
Om drygt en månad slår KLTK upp portarna i Kungliga hallen för en ny upplaga av Kungens Kanna och Drottningens Pris som startade 1901 respektive 1950. Turneringarna är öppna för 14-åringar, ifjol fanns 27 nationer representerade och precis som då kommer nu ett antal av världens bästa 14-åringar till Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar