torsdag 28 januari 2016

Ymer både ut och in i DC - Lindstedt tillbaka i laget

Mikael Ymer tvingas skjuta på säsongspremiären
Båda har spelat Davis Cup men inte samtidigt.
Inte heller då Sverige i mars möter Ryssland borta får vi se båda bröderna Ymer i DC-kapten Fredrik Rosengrens trupp,
Visserligen är 19-årige Elias då tillbaka i laget men nu kan istället inte två år yngre Mikael vara med och slåss om en plats i laget.
Mikael gjorde succé i fjolårets kval mot Danmark då han med seger i den avgörande matchen räddade Sverige kvar i division I. Den gången lyste Elias med sin frånvaro på grund av skada.
När Elias nu kan göra comeback i laget var det som bäddat för att bröderna Ymer skulle spela DC ihop för första gången.
Men nu är istället Mikael satt ur spel.
På Svenska tennisförbundets hemsida avslöjar kommunikationschefen Johanna Jonsson att juniorvärldstrean på grund av en bäckenskada tvingas skjuta på sin säsongspremiär. Mikael hoppas kunna göra comeback i mars och säger till tennis.se:
– Vi lägger inomhussäsongen åt sidan. Jag kommer börja på grus när jag kommer tillbaka”.  Hela intervjun här.
Ryssland har fyra rutinerade spelare på topp-100 och två framtidsnamn i 19-årige och 198 centimeter långe Karen Khachanov (rankad 154 och kvalfinalist i årets Australian Open) och ett år yngre Andrej Rublev (177) som förra året kvalade in i US Open och som har tio segrar på ATP-touren.
Nio ryssar har bättre rankning än svenske tvåan Christian Lindell (240) men eftersom brasse-svensken är en utpräglad grusspecialist lär han inte bli aktuell för DC-matchen på hardcourt i Kazan.
14 ryssar ligger före Sverigetrean Markus Erksson (478)
Snart ihop igen i DC
Förra året gick Ryssland efter 4-1 mot Danmark och 3-2 mot Spanien till kval men 1-4 mot Italien satte stopp för återkomst till Elitdivisionen.
Självklart gäller Ryssland som stora favoriter mot Sverige där Fredrik Rosengren i alla fall kan mönstra bästa tänkbara dubbelpar. Dubbelspecialisten Robert Lindstedt tackade nej till fjolårets kval mot Danmark men berättar för Challenge att han spelar mot Ryssland. Med det har Sverige i Lindstedt/Johan Brunström (som inlett året med två Challenger-titlar) ett DC-par med med 7-0 i facit.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar