onsdag 30 mars 2016

Johansson har lyft sin adept till en ny nivå på rekordtid

Johansson har uträttat mycket på knappt två månader
 Exproffset Thomas Johansson har fått belgaren David Goffin att lyfta.
Goffins facit sedan de inledde samarbetet i början på februari:
•Kvartsfinal i Marseille.
•Seger mot såväl Marin Cilic som Borna Coric (Johanssons tidigare adept) i Davis Cup-matchen mot Kroatien.
•Semifinal i Mastersturneringen i Indian Wells efter seger mot bland andra världsfyran Stanislas Wawrinka.
•Minst semifinal i Masterturneringen i Miami där den 25-årige belgaren ikväll besegrade fransmannen Gilles Simon med 3-6, 6-1, 6-2.
Dessa resultat ska ses mot bakgrund att Goffin fram till i år inte varit längre än kvartsfinal i någon av ATP-tourens nio största turneringar.
Frånsett rent speltekniska detaljer har Johansson under sin korta tid ihop med Goffin jobbat mycket med att stärka belgaren mentalt.
Det gav utdelning ikväll då han trots spelövertag och sex missade breakbollar förlorade första set.
– Det var mycket starkt av honom att vända och vinna. Vi har jobbat mycket på hans mentala och taktiska spel på banan, säger Johansson till Challenge.
Speltekniskt har fokus legat på serve och det offensiva spelet.
– I hans serve har det handlat om hans uppkast och att han måste använda benen eftersom han är ”bara” 180 centimeter men också om hur han ska placera sin serve, säger Thomas som själv mäter 180 centimeter och hade en fruktad serve.
– I det offensiva spelet har vi jobbat mycket på att han ska våga komma fram på nät och extremt mycket med hans volley. Den har blivit mycket bättre.
Goffin är rankad 15 och har legat på rätt sida 20-strecket sedan maj förra året.
Trots framgångarna nu menar Thomas Johansson att det finns stort utrymme för utveckling.
– Han har redan tagit ett stort steg men för att ta nästa steg upp mot topptio måste han ytterligare förbättra de saker som vi jobbar på.
Att David Goffin har 2-25 i matcher mot topptiospelare understryker vad Sveriges senaste singelsegrare i Grand Slam (Australian Open 2002) säger.
I semifinalen i Miami får Goffin möjlighet att hyfsa sitt facit mot topptio, där väntar nämligen världsettan Novak Djokovic eller sjunderankade Tomas Berdych.

2 kommentarer:

  1. Gillar Goffin starkt. Bra känsla för spelet och bra backhand och forehand. Kan nog bli lite starkare för att slå sig in topp 10.

    SvaraRadera
  2. Gillar Goffin starkt. Bra känsla för spelet och bra backhand och forehand. Kan nog bli lite starkare för att slå sig in topp 10.

    SvaraRadera