måndag 7 mars 2016

Med mindre tennis i huvudet spelar Rosenholm avslappnat

Klar för huvudturneringen i Jönköping
Lika kul som det är att Patrik Rosenholm kvalade in i RC Hotel Open, lika tråkig är Fred Simonssons förlust i kvalfinalen.
Fred hade i andra sets tiebreak matchboll mot spanjoren Roberto Ortega-Olmeda och ovanpå det möjlighet att i skiljeset gå fram till 4-1 med dubbelbreak.
Då kom genomklappningen.
På ett sätt inte helt oväntat eftersom vi sett sådana här exempel tidigare men ändå lite förvånande med tanke på att den så lovande 21-åringen fram till dess utstrålat mental styrka, inte minst då han ruskade av sig besvikelsen efter den missade matchbollen och bröt direkt i tredje set.
Fred Simonsson har kanske den högsta högstanivån av alla svenska spelare men det hjälper inte så länge de djupa svackorna finns där. Han arbetar med en mental coach och får de två bara ihop pusslet blir Fred absolut att räkna med.
Många tennisproffs lever sin sport 24/7 vilket säkert passar en del men jag tror ändå att majoriteten spelare skulle få ut mer av sin satsning om inte hela deras tillvaro hängde på resultat och rankning.
Tillbaka efter en lång skadeperiod stirrar sig 28-årige Patrik Rosenlund inte blind på proffskarriären och det bidrar säkert till att han spelat mycket avslappnat i Challenger-kvalet.
Idag besegrade han Dzmitry Zhyrmont som servade för matchen i skilje.
Förra året vann Patrik en av sju kvalmatcher i Challengers och detta är första gången sedan 2014 som han går in i huvudturneringen i dessa sammanhang. Nu väntar sjundeseedade Mirza Basic som är rankad 132.
Bara någon minut efter att Patrik slagit in matchbollen träffade Torbjörn Dencker och jag honom för en intervju som du kan se här.
Dencker och jag jobbar ihop under veckan, det blir lite studiosnack och intervjuer med spelare och färgstarka profiler i svensk tennis och jag kommer på Challenge att länka till det mesta.


1 kommentar:

  1. Simonsson har ett stort spel i sig som han visade upp idag men behöver som du är inne på hitta det lilla extra mentalt. Bara att hoppas det släpper snart då tror jag han kan bli en topp 100 spelare.

    SvaraRadera