fredag 15 april 2016

Blek och vek världsfyra blev ingen värdemätare för Nadal


Två segrar från att ta tillbaka Kungakronan i Monte Carlo
Under deras tre år långa samarbete har Magnus Norman haft många anledningar att vara stolt över sin
adept Stanislas Wawrinka.
I dag var inget sådant tillfälle.
Istället fick vi i kvartsfinalen i Masterturneringen i Monte Carlo ett trist exempel på hur den schweiziske världsfyran ser ut från sin sämsta sida.
Att han förlorade med 6-1, 6-4 mot Rafael Nadal är i sig inget att säga om. Sättet han gjorde det på lämnar mycket i övrigt att önska.
Om Wawrinka är sjuk kan det förklara den bleka insatsen men ursäktar ändå inte uppträdandet under större delen av första set som var över på 27 minuter. Att han vid 1-3 knäckte racket över knät är inget att uppröras över, det kunde till och med ha varit ett bra tecken – OM han med det gjort sig kvitt frustrationen över sorlet från restaurangen, en missad smash i öppet läge (då han kunde ha satt Nadal under press i ett av dennes första servegame) och allt annat som fick världsfyran att spela utan fokus.
Men nej, frustrationen var kvar och i några lägen spelade Wawrinka närmast demonstrativt dåligt.
Tack vare den mentala uppryckningen i andra set räddade han i alla fall ansiktet. Men visst skulle det vara intressant att höra vad Magnus Norman – som inte är med i Monte Carlo – har att säga till sin adept om första set.
Klar förbättring i andra alltså men Wawrinkas för dagen tröga fotarbete gjorde att han gång efter annan kom fel till bollen och därför radade upp oprovocerade misstag.
På förhand var mötet mellan fyran och femman på rankningen höjdpunkten bland fredagens kvartsfinaler men den blev en rejäl antiklimax och utgör därför inte heller någon riktig värdemätare på formen hos historiens främste grusspelare som 2012 tog sin åttonde och senaste seger i Monte Carlo.
Stundtals såg den 29-årige spanjoren lika säker och kraftfull ut i sitt pumpande från baslinjen som han gjorde på storhetstiden men nej, jag vågar i alla fall inte dra några växlar på hans seger.
I semi väntar världstvåan Andy Murray som släppte bara två game mot Milos Raonic.
1 kommentar:

  1. Tror Nadal tar sin nionde seger i Monte Carlo. Han verkar otroligt stark mentalt igen.

    SvaraRadera