tisdag 26 april 2016

Med pusselbitarna på plats blir Peterson stor ledstjärna

Allroundskickligare än de flesta
Toppen i svensk damtennis blir allt vassare.
Nu är 20-åriga Rebecca Peterson på god väg att göra Johanna Larsson sällskap på WTA-rankningens 100-bästalista.
Efter en mycket motig säsongsinledning med fem raka förluster har Peterson övertygat under den senaste månaden. I söndags tog hon i ITF-turneringen i Dothan sin första titel för året och belöningen kom direkt: tio platsers klättring på rankningen där hon nu nått karriärbästa 121.
Peterson är med sitt bredare register allroundskickligare än också många mycket namnkunniga spelare. Det har hon fördel av men innebär också att det tar längre tid att få ihop pusslet än för de många enkelspåriga spelarna.
När de sista bitarna faller på plats i Petersons pussel är det i mina ögon ingen diskussion om att hon blir svensk damtennis ledstjärna under ett antal år. Förvånas inte heller om hon blir landets näst bästa spelare genom tiderna bakom Catarina Lindqvist som nådde topp-tio.

SvD idag
”Att få tangera rekordet på hemmaplan betyder extra mycket”
(Titeln i Barcelona innebär att Rafael Nadal har 49 grussegrar, lika många som Guillermo Vilas)

•Elias Ymer, 20 år, kvalade in i ATP-turneringen i Estoril och ställs där mot 14 år äldre italienaren
Paolo Lorenzi som är rankad 51.
•Sollentuna TK:s styrelse anmäldes i går till Svenska tennisförbundet efter att ha fråntagit anställd personal rösträtt på årsmötet.
•På plats 69 ligger Johanna Larsson ungefär där OS-kvalgränsen lär hamna 6 juni. Men lugn, hon har inga poäng att försvara fram till dess.
Fotnot 1: Krönikan publicerad i dagens SvD.
Fotnot 2: Peterson spelar denna vecka en ITF-turnering i Charlottesville. Peterson är tredjeseedad och inleder mot Taylor Townsend, amerikanskan hon i söndags finalbesegrade i Dothan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar